Forgotten Realms

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search
Forgotten Realms
Designer Ed Greenwood
Udgivelsesår 1987
Antal spillere 1 - ∞
Kompleksitet Højt
Strateginiveau Højt
Tilfældighed Lav
Vigtige færdigheder Taktik, Strategi

Forgotten Realms, er en fiktiv setting (univers) til rollespillet Dungeons & Dragons (D & D) fantasy-rollespil. Det blev skabt og udviklet af den canadiske forfatter og spildesigner Ed Greenwood. Universet blev populært op gennem 90'erne, hvilket affødte en række computerrollespil som Pool of Radiance og Baldur's Gate-serien, samt skabte stor succes hos forfattere, der benyttede universet i deres bøger såsom R. A. Salvatore.[1]

Verdenen[redigér | redigér wikikode]

Uddybende Uddybende artikel: Racer fra Forgotten Realms

Det primære fokus for universet er superkontinentet Faerûn, der er en del af verden Abeir-Toril, også kendt som bare Toril, som ligger på en Jord-lignende planet. I modsætning til Jorden, bliver ikke alle lande styret af den menneskelige race, men deles med dværge, elvere, trolde, orker og andre folkeslag og væsener. Teknologisk, er verdenen ikke nær så avanceret som for Jorden, i den henseende ligner det en præindustriel tid omkring det 13. eller 14. århundrede. Dog giver tilstedeværelsen af magi et ekstra magt element til samfundene. Der er flere nationalstater og mange uafhængige byer, med løse alliancer dannet til forsvar eller erobring. Handel er foregår ved hjælp af skibe eller hestetrukne køretøjer og produktion er baseret på hjemmeindustri.

Religion[redigér | redigér wikikode]

Uddybende Uddybende artikel: Guder fra Forgotten Realms

Religion spiller en stor rolle i Forgotten Realms, med guder og deres tilhængere der en integreret del af verden. Guderne har ikke en passiv rolle, men interagerer direkte i dødeliges anliggender, besvare bønner og har deres egne personlige dagsordener. Alle guder skal have tilbedere for at overleve, og alle dødelige skal tilbede en guddom for at sikre et god liv efter døden, dette blev sikret af Myrkul. Der findes et stort antal af forskellige guddomme indenfor flere polyteistiske pantheon, et stort antal af bøger beskriver mange af dem, nogle med flere detaljer end andre.[2][3]

Geografi[redigér | redigér wikikode]

Uddybende Uddybende artikel: Abeir-Toril

Abeir-Toril består af flere store kontinenter, bl.a. Faerûn, den vestlige del af et kontinent blev groft modelleret efter det eurasiske kontinent på Jorden.[4] Faerûn blev først beskrevet i den oprindelige Forgotten Realms Campaign Set, udgivet i 1987 af TSR. [5]

Icewind Dale[redigér | redigér wikikode]

Icewind Dale er den arktiske region på kontinentet Faerûn. Landet langt mod nord kendes blandt andet for en bred bjergkæde kaldet Spine of the World. Icewind Dale er kendt gennem romanen serie af samme navn, og gennem en populær computerspilserie kaldet Icewind Dale.

Figurer[redigér | redigér wikikode]

Uddybende Uddybende artikel: Figurer fra Forgotten Realms

Universet er hjemsted for adskillige ikoniske figurer populariseret af forfattere, herunder troldmanden Elminster, der har optrådt i flere serier af romaner skabt af Greenwood selv, og Drizzt Do'Urden, den meget populære Drow (mørk elver) og Ranger skabt af R. A. Salvatore.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Kost Tekst mangler, hjælp os med at skrive teksten

Advanced Dungeons & Dragons 1st edition[redigér | redigér wikikode]

Advanced Dungeons & Dragons 2nd edition[redigér | redigér wikikode]

Dungeons & Dragons 3rd edition[redigér | redigér wikikode]

Dungeons & Dragons 4th edition[redigér | redigér wikikode]

Modtagelse[redigér | redigér wikikode]

Kost Tekst mangler, hjælp os med at skrive teksten

Se også[redigér | redigér wikikode]

Kilder/henvisninger[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Wizards of the Coast: pressemeddelelse 11/1/2010
  2. ^ Boyd, Eric L. (1998). Demihuman Deities. TSR. ISBN 0-7869-1239-1.
  3. ^ Boyd, Eric L.; Mona, Erik (2002). Faiths and Pantheons. Wizards of the Coast. ISBN 0-7869-2759-3.
  4. ^ Mackay, Daniel (2001). The fantasy role-playing game: a new performing art. McFarland. side. 6. ISBN 0-7864-0815-4.
  5. ^ Greenwood, Ed; Jeff Grubb (1987). Forgotten Realms Campaign Set. TSR, Inc. ISBN 0-88038-472-7.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

FiktionStub
Denne artikel om en historie eller noget fiktivt er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.