Forhindringsløb (atletik)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Version fra 12. mar. 2015, 08:54 af Nico (diskussion | bidrag) Nico (diskussion | bidrag) (flytter infoboks mm)
Kvindernes finale ved 3.000 m forhindringsløb ved junior VM i atletik 2008

Atletikkens forhindringsløb afvikles som udgangspunkt over 3000 meter, det vil sige syv en halv omgang på en 400 meter bane. Den første halv runde vil løberne ikke møde nogen forhindringer, men i hver af de syv resterende omgange vil de støde på 4 forhindringer udover vandgraven, 35 forhindringer skal forceres, 28 bomme og syv gange over vandgraven. For ungdom og veteraner er distancen dog kun 2000 meter. Standard reglerne for højden af bommene er for mænd 914 mm (en engelsk yard) og for kvinder 762 mm, i modsætning til eksempelvis hækkeløb står bommene fast, så man ikke vælter dem i tilfælde af nærkontakt.

Den danske rekord er på 8.23.56 og indehaves af Flemming Jensen, Frederiksberg IF. Den er sat tilbage i sommeren 1987. Siden har der ikke været nogle løbere i samme klasse i disciplinen, der er blevet domineret af folk som Peder Troldborg, Morten Tjalve og Poul Grenå. Steen Walter, Sparta, forsøgte i 2006 at kvalificere sig til EM på 3000 mF, men uden held.

Rekorder

Ekstrem Forhindringsløb

Udover atletikkens forhindringsløb findes der også arrangører der afholder forhindringsløb for almindelige mennesker. Disse løb kaldes også for "Obstacle Course Racing" og forkortes "OCR".

Disse løb bliver afholdt i hele verden og på mere eller mindre offentlige arealer. Distancen på disse løb varierer på mellem 5 til 30 km og kan også findes længere. Forhindringerne er forskellige men som oftest inkludere det mudder, vand, kravl, klarting og lign. forhindringer. Der er løb for alle køn og i alle aldre.

Eksterne kilder/henvisninger

AtletikSpire
Denne artikel om atletik er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.