Formentera

Koordinater: 38°42′N 1°27′Ø / 38.7°N 1.45°Ø / 38.7; 1.45
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Udsigt over Formentera
Platja Trucadors

Formentera er en mindre og mere sydlig ø i øgruppen Pityuserne, der omfatter Ibiza og Formentera samt forskellige små øer. Øgruppen er en del af de Baleariske Øer.

Geografi[redigér | rediger kildetekst]

Øen er 19 kilometer lang og ligger 6 kilometer syd for Ibiza.

Nord for Formentera ligger den ubeboede ø Es Palmador

Klima[redigér | rediger kildetekst]

Vintrene er milde, temperatur om vinteren er omkring 15°C, moderat nedbør. Meget sjældent sne og frost. Sommersæsonen varer fra juni til september, temperaturen er normalt på 30°C, et stort antal solskinstimer, nedbør er ekstremt sjældent. Selvom øen ligger så tæt på Ibiza opleves vejret forskelligt, på Ibiza holder de små bjerge på de store skyer og giver højere luftfugtighed, mens der på Formentera altid er en frisk brise ind fra havet.

Transport[redigér | rediger kildetekst]

Hovedparten af alle der ankommer eller forlader Formentera, benytter Ibiza Lufthavn og derfra med taxi til havnen i Ibiza By og videre med hurtigfærgerne som tager ca. 35 min.

Attraktioner[redigér | rediger kildetekst]

Først og fremmest strandene. Der udfolder sig alt tænkeligt strandliv, over strandtennis til snorkling. Formentera har altid haft en stærk hippiekultur, og samtidigt grundet at det er tilladt at nøgenbade overalt, bortset fra et lille stykke by strand i Es Pujols, har Formentera altid tiltrukket naturister.

Seværdigheder[redigér | rediger kildetekst]

Formentera har ganske få seværdigheder, en af de få er fyret på "Far de la mola". Fyret er placeret på et plateau ca. 200 meter over havet.

"Neptun-græs" og krystalklart badevand[redigér | rediger kildetekst]

Mellem Ibiza og Formentera findes de største koncentrationer af »Neptun-græs« / Posedonia oceanica i Middelhavet, og et af de største områder ligger langs Formenteras lavvandede nordkyst.

Det er det havgræs, der sikrer det krystalklare badevand.

Otte kilometer lang og 100.000 år gammel er havgræssletten, der har været fredet siden 1999 i »Es Freus d’Eivissa i Formentera« marinepark, og senere er naturområdet også blevet World Heritage.

Firben[redigér | rediger kildetekst]

Der findes firben nærmest overalt på Formentera, og derfor er de også gengivet på utallige former for souvenirs.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Spaniens geografiSpire
Denne artikel om Spaniens geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi

38°42′N 1°27′Ø / 38.7°N 1.45°Ø / 38.7; 1.45