Forstøver

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Broom icon.svgDenne side virker ikke som en encyklopædisk artikel
Du kan se hvad Wikipedia er og ikke er og hjælpe ved at omskrive den til en konkret og dokumenteret beskrivelse af fakta.
Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg
Princip i simpel forstøver, hvor en væske blandes med luft

En forstøver kan bruges til en masse ting. Forstøveren bruges som oftest til folk med åndebesvær i en nebulizer for at give denne en medicinsk behandling. Forstøvere bruges også i mindre format, som for eksempel til e-cigaretter.

En forstøver gør det ganske enkelt muligt, at gøre likvide genstande til dampform og give dem en anden funktion.

Forstøveren bruges også i det elektriske strygejern, som blev opfundet i 1882 af opfinderen Henry W. Seeley. I denne er forstøverebs funktion at fugte stoffet for at gøre det nemmere at gøre tøjet glat.

En forstøver kan tillige anvendes til bekæmpelse af luftforurening, såkaldt smog, hvor små luftbårne støvpartikler kan opsamles af forstøvet vand, som under et regnvejr, og rense luften.[1]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ (engelsk) Asaree Thaitrakulpanich (13. februar 2019). "SMOG SURGES OVER THAILAND'S TWO MAJOR CITIES". Khaosod English. Arkiveret fra originalen 13. februar 2019. Hentet 13. februar 2019.
Gtk-new.svgDenne artikel er for kort
Dette opslag er for kort og indeholder for lidt formatering. Det bør snarest muligt udvides til en artikel eller indskrives i en eksisterende artikel.
Husk at fjerne skabelonen hvis opslaget udvides.