Spring til indhold

Fran Drescher

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Fran Drescher
Drescher i 2009 ved Life Ball i Wien.
Personlig information
Fulde navnFrancine Joy Drescher
Født30. september 1957 (66 år)
Kew Gardens Hills, New York, USA
NationalitetUSA Amerikansk
ÆgtefællePeter Marc Jacobson (1978–1999)
Shiva Ayyadurai (g. 2014)
BeskæftigelseKomiker, model, skuespiller, producer, forfatter
Aktive år1977–i dag
RollerFran Fine i Alletiders barnepige
Eksterne henvisninger
frandrescher.com

Francine Joy "Fran" Drescher (født 30. september 1957 i Kew Gardens Hills, Queens i New York) er en amerikansk film- og tv-skuespiller, komiker, manuskriptforfatter, instruktør, producent, forfatter, sanger, talkshow-vært, politisk lobbyist og sundhedsaktivist.

Drescher havde sin skærmdebut med en lille rolle i blockbuster filmen Saturday Night Fever fra 1977 før hun optrådte i film som f.eks biografien American Hot Wax (1978), og Wes Cravens skrækfilm Summer of Fear (1978). I 1980'erne fik hun anerkendelse som komisk skuespiller i filmene The Hollywood Knights (1980), Doctor Detroit (1983), This Is Spinal Tap (1984), og UHF (1989), mens hun etablerede en tv-karriere med gæsteoptræden i flere serier. I 1991 tiltrak Drescher sin første ledende rolle i den kortlivede CBS-sitcom Prinsesser og i 1993 opnåede hun større berømmelse som Fran Fine i sin egen sitcom Alletiders barnepige (1996–99), som nominerede Drescher til to Emmy Awards og to Golden Globe Awards for bedste kvindelige hovedrolle i en komedie tv-serie mens showet kørte. Hun modtog yderligere anerkendelse for sine forestillinger i Jack (1996) og The Beautician and the Beast (1997).

Som overlevende efter livmoderkræft er Drescher en åbenhjertig fortaler for offentlige sundhedsydelser, og er kendt for sit arbejde som Public Diplomacy-udsending for Women's Health Issues for det amerikanske udenrigsministerium. Drescher er skilt fra forfatter og producer Peter Marc Jacobson, og hun bor i øjeblikket i Malibu i Californien.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

SkuespillerSpire
Denne amerikanske skuespillerbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi