Freddy Got Fingered

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Broom icon.svg Denne artikel behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.
Freddie Got Fingered
Overblik
Genre Crazykomedie
Instrueret af Tom Green
Produceret af Larry BreznerRediger på Wikidata
Manuskript af Tom Green
Derek Harvie
Medvirkende Tom Green
Marisa Coughlan
Eddie Kaye Thomas
Rip Torn
Harland Williams
Anthony Michael Hall
Julie Hagerty
Musik af Michael Simpson
Moby
The Sex Pistols
Fotografering Mark Irwin
Distributør 20th Century Fox
Udgivelsesdato 20. april 2001
Længde 97 min.
Oprindelsesland USA
Sprog Engelsk
Budget 15.000.000 $
Links
på IMDb
på scope.dkRediger på Wikidata
i DFI's filmdatabaseRediger på Wikidata
i SFDbRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Freddy Got Fingered (2001) er en «crazykomedie» instrueret af og med Tom Green i hovedrollen. Nogle af scenerne i filmen er helt tilsvarende sketcher fra hans eget The Tom Green Show og filmen Road Trip han også spillede med i.

Handling[redigér | redigér wikikode]

I filmen spiller Green en 28-årig wannabe tegneserieskaber ved navn Gord, der forsøger at få en kontrakt for sin egen TV-serie. Gord er også forelsket i en handicappet pige, spillet af Marissa Coughlan, og en bedsteven spillet af Harland Williams, som har valgt en anden livsstil end Gord ved at tage sig et job i en bank. En vigtig underhandling er Gords skænderier med sin far, og ved et punkt i filmen anklager Gord sin far, for øvrigt spillet af Rip Torn, for at have mishandlet sin yngre søn, Freddy på 25, spillet af Eddie Kaye Thomas.

Rolliste[redigér | redigér wikikode]

Fakta[redigér | redigér wikikode]

Filmen indeholder meget falde på halen komede, og bliver anset af mange som den mindst smagfulde film nogensinde. Den indeholder blandt andet et antal scener med tydelig ækle kropsfunktioner, og i tilæg et antal scener med dyresex.

Biografversionen af filmen er 87 minutter lang og fik 18-årsgrænse i USA. Som ekstramateriale på DVD-versionen inkluderede Green en børnevenlig version af filmen, klippet ned til at blive tre minutter lang.

Kritik[redigér | redigér wikikode]

Filmen blev stærkt kritiseret næsten over hele verden, og mange i USA valgte at give filmen nul stjerner. Toronto Star lavede en ny karakter bare til Freddy Got Fingered, og gav den «minus en ud af fem stjerner».

En kritiker i New York Times gav positive kritikanmeldelser, og sammenlignede filmen med performance art[1].

Nogle mener også at filmen signalerer den absolutte grænsn af hvad grov humor kan opnå. Siden filmens lancering er ingen faktisk, med en mulig undtagelse af Jackass: The Movie, lignende film sluppet gennem censuren i USA.

Filmen «vandt» fem priser under den 22. Razzie-Uddeling i 2002, og Green optrådte personligt til uddelingen for at modtage priserne.

Citat I'd just like to say to all the other nominees in the audience, I don't think that I deserve it anymore than the rest of you. I'd like to say that, I don't think that it would be true though. Citat
Tom Green i takketalen under Golden Raspberry Awards-ceremonien i 2002

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Noter[redigér | redigér wikikode]