Frederik Foged Dreyer-Nielsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDette emnes notabilitet er betvivlet
– da en skribent har vurderet at artiklens emne er for snævert til at have encyklopædisk relevans. En begrundelse for denne vurdering kan muligvis findes på artiklens diskussionsside eller i artikelhistorikken.  
Stop hand nuvola.svgDenne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at den virker reklamerende snarere end havende encyklopædisk indhold.
Se evt. nærmere begrundelse på diskussionssiden eller i artikelhistorikken.
Stop hand nuvola.svgDenne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at indholdet ser ud til at være skrevet af en person, der må formodes ikke at kunne holde et neutralt synspunkt i sin vurdering af artiklens indhold og/eller relevans. Læs mere om hvilke typer af artikler, du normalt skal afholde dig fra at skrive hér: Typer af selvbiografier.

Frederik Foged Dreyer-Nielsen (født 31. december 1978) er bestyrelsesformand for Dannebrog Invest og partner i den danske private equity fond Dane Capital. Frederik har mange års erfaring fra bestyrelsesarbejde og uddannet Master of Finance and Strategic Management (FSM) fra Copenhagen Business School.

Frederik er initiativtager til gruppen Aktive Santa Fe aktionærer som søger at få ejerne af Santa Fe Group (tidligere ØK, EAC) bedre repræsenteret i bestyrelsen.

I flere år var Frederik Foged Dreyer-Nielsen formand for Dan-Invest A/S, som i dag er en integreret del af Goodvalley koncernen.

Dan-Invest A/S blev stiftet af +100 aktionærer i 2006 med det formål at drive storskala landbrug i Rusland. Efter en udfordrende periode blev Frederik Foged Dreyer-Nielsen valgt ind i bestyrelsen og senere valgt som formand for bestyrelsen. Herefter blev økonomien genoprettet og god selskabsledelse (corporate governance) indført, hvilket muliggjorde en succesfuld fusion med Goodvalley (tidligere Axzon A/S).

I 2014 stiftede Frederik selskabet Langfristet ErhvervsFinansiering (LEF) sammen med Founders (ejet af Kirkbi, Bestseller og William Demant Invest).

Baggrund og karriere[redigér | redigér wikikode]

Frederik F. Dreyer-Nielsen er cand.merc FSM og har en HD i Udenrigshandel fra Copenhagen Business School. Derudover er Frederik Brygmester fra The Scandinavian School of Brewing.

Frederik har skiftevis arbejdet for produktionsvirksomheder og finansielle virksomheder, som Novo Nordisk Servicepartner, GN Store Nord, Advice Capital, Dan-Invest (nu Goodvalley) , Langfristet ErhvervsFinansiering (LEF), Dane Capital og Dannebrog Invest

Privat[redigér | redigér wikikode]

Frederik er født i Nordjylland, nu bosiddende i Charlottenlund, en forstad nord for København. Han er gift med Christina Dreyer-Nielsen, som er Landskabsarkitekt i Gentofte Kommune. Parret har tre børn.