Spring til indhold

Fremskrittspartiets Ungdom

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Fremskrittspartiets Ungdom er en norsk liberalkonservativ politisk ungdomsorganisation, der støtter partiet Fremskrittspartiet. Organisationen har 1,730 medlemmer (2019) og blev grundlagt i 1978. Organisationen ledes af Simen Velle

Politik[redigér | rediger kildetekst]

I forhold til moderpartiet er Fremskrittspartiet på flere områder mere liberalt. FPU's politik er baseret på liberalistisk ideologi og mener, at frihed er den vigtigste ting i et samfund. Ejendomsrettigheder skal være grundlæggende og ukrenkelige, og partiet vil have den mest begrænsede stat med fri markedsøkonomi og et minimum af statsindblanding.

FPU's vigtigste årsager i den sidste valgkamp var mere valgfrihed i skolen, lavere skatter og afgifter og strengere straffe for kriminelle.

I de senere år har FPU's værdier påvirket FrPs handlingsprogram. Det var blandt andet FpU, der kæmpede for og modtog aktiv dødshjælp til FrP-programmet. FpU betragtes som mere radikalt end forældrepartiet og har også forsøgt at komme igennem et programforslag om at fjerne militærtjenesten uden succes. Det var F & U, der først foreslog enhedsprisfinansiering i Norge, dateret tilbage til 1980'erne. Nu er det en naturlig del af bl.a. finansiering af hospitaler. Derudover har de også fremmet andre radikale ideer, der ikke er fremkommet. Fpu investerer stærkt i uddannelsen af sine fagforeningsrepræsentanter og arrangerer en fælles fagforeningskonference en gang om året, primært for nye fagforeningsrepræsentanter og formænd. I hvert valgår arrangerer FpU en omfattende debattræning som forberedelse til skolevalget.

Skolevalg[redigér | rediger kildetekst]

Tidligere generalsekræter Odd Andreas Østtveit

I skolevalg har FpU været blandt de parter, der har den største støtte, og har været den største i 1989, 2003, 2005 og 2009.(tyrkisk)


Formenn i FpU[redigér | rediger kildetekst]

Peter N. Myhre og Ove André Vanebo, henholdsvis første og tolvte stol

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]