Fremskrittspartiets Ungdom

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Fremskrittspartiets Ungdom er en norsk liberalkonservativ politisk ungdomsorganisation, der støtter partiet Fremskrittspartiet. Organisationen har 1,730 medlemmer (2019) og blev grundlagt i 1978.

Politik[redigér | redigér wikikode]

I forhold til moderpartiet er Fremskrittspartiet på flere områder mere liberalt. FPU's politik er baseret på liberalistisk ideologi og mener, at frihed er den vigtigste ting i et samfund. Ejendomsrettigheder skal være grundlæggende og ukrenkelige, og partiet vil have den mest begrænsede stat med fri markedsøkonomi og et minimum af statsindblanding.

FPU's vigtigste årsager i den sidste valgkamp var mere valgfrihed i skolen, lavere skatter og afgifter og strengere straffe for kriminelle.

I de senere år har FPU's værdier påvirket FrPs handlingsprogram. Det var blandt andet FpU, der kæmpede for og modtog aktiv dødshjælp til FrP-programmet. FpU betragtes som mere radikalt end forældrepartiet og har også forsøgt at komme igennem et programforslag om at fjerne militærtjenesten uden succes. Det var F & U, der først foreslog enhedsprisfinansiering i Norge, dateret tilbage til 1980'erne. Nu er det en naturlig del af bl.a. finansiering af hospitaler. Derudover har de også fremmet andre radikale ideer, der ikke er fremkommet. Fpu investerer stærkt i uddannelsen af sine fagforeningsrepræsentanter og arrangerer en fælles fagforeningskonference en gang om året, primært for nye fagforeningsrepræsentanter og formænd. I hvert valgår arrangerer FpU en omfattende debattræning som forberedelse til skolevalget.

Skolevalg[redigér | redigér wikikode]

Tidligere generalsekræter Odd Andreas Østtveit

I skolevalg har FpU været blandt de parter, der har den største støtte, og har været den største i 1989, 2003, 2005 og 2009.(tyrkisk)


Formenn i FpU[redigér | redigér wikikode]

Peter N. Myhre og Ove André Vanebo, henholdsvis første og tolvte stol

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]