Frihed 2000

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Frihed 2000 var en folketingsgruppe fra 1999 til 2001, som bestod af fire folketingsmedlemmer, der tidligere udgjorde Fremskridtspartiets folketingsgruppe.

Historisk dannelse[redigér | redigér wikikode]

Det er første og hidtil eneste gang, at samtlige repræsentanter for et parti i Folketinget har forladt deres parti. Gruppen, der blev dannet 12. oktober 1999 af Fremskridtspartiets store stemmesluger fra Nordjylland, Kirsten Jacobsen og Kim Behnke, talte desuden Tom Behnke og Thorkild B. Fransgaard. Kirsten Jacobsen var politisk ordfører, mens Kim Behnke var gruppeformand.

Gruppen blev dannet som følge af utilfredshed med Fremskridtspartiets landsmødes beslutning i 1999 om at genoptage den tidligere formand og stifter Mogens Glistrup i partiet. Stifterne af Frihed 2000 ville ikke lægge navn til Glistrup, som de mente fremførte synspunkter, som var i strid med Fremskridtspartiets politik.

Politik[redigér | redigér wikikode]

Frihed 2000's politik adskilte sig ikke væsentligt fra Fremskridtspartiet, og havde såldes som hovedpunkter EU-modstand, modstand mod indvandring, ligesom grupperingen gik ind for at afskaffe indkomstskatten.

Resultater[redigér | redigér wikikode]

Gruppens resultater var begrænsede idet de nåede at få vedtaget nogle af de forslag de fremsætte – fx om regelsanering.

Gruppen stillede en række spørgsmål i Folketingssalen og i udvalgene og de stemte for enkelte lovforslag.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]