Fritz Magnussen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Fritz Magnussen
Født 13. september 1878 Rediger på Wikidata
København Rediger på Wikidata
Død 14. april 1920 (41 år) Rediger på Wikidata
København Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Kunstmaler, journalist, filminstruktør, manuskriptforfatter Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Fritz Magnussen (født 13. september 1878, død 15. april 1920) var en dansk journalist, forfatter og maler og instruktør.

Ægteskaber[redigér | redigér wikikode]

Han var kortvarig gift med forfatterinden Edith Rode f. Nebelong i 1902, derefter blev han – i 1904 – gift med maleren Anne Sophie Lorenze Petersen, hvilket ægteskab imidlertid også blev opløst, og til sidst blev han – i 1918 – gift med Johanne Cathrine Jensen.

Uddannelse som kunstmaler[redigér | redigér wikikode]

Fritz Magnussen uddannede sig som kunstmaler i Dresden, Tyskland, i Rom, Italien og i København. Han fik accepteret et portræt af sin bror til udstilling på Charlottenborg i 1904, men havde øjensynlig svært ved at slå igennem som kunstmaler.

Avistegner, journalist, redaktør og forfatter[redigér | redigér wikikode]

Fritz Magnussen arbejdede først som avistegner, senere blev han journalist og redaktør. Han skrev et enkelt skønlitterært værk (romanen Det blonde og det sorte (1914)) og flere stumfilmsmanuskripter, i en periode også i Sverige. I sine sidste år var han tilknyttet Astra Film.

Som journalist og redaktør arbejdede han i flere år på aviserne Dannebrog og Riget og var i en periode kollega med én af de store journalister på dén tid, Franz von Jessen.

I Makedonien[redigér | redigér wikikode]

Både Magnussen og Jessen rejste på Balkan, Jessen især i begyndelsen af 1900-tallet. Magnussen, så vidt vides, kun som journalist i Makedonien 1912, hvor han fulgte den serbiske hærs invasion.

Til at begynde med så Magnussen neutralt eller positivt på den serbiske invasion, men efterhånden som den udviklede sig blev han chokeret over brutaliteten. Som følge af den serbiske censur måtte han smugle flere af sine reportager ud.

Filmografi[redigér | redigér wikikode]

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Broom icon.svgDer mangler kildehenvisninger i teksten
Denne artikel har en liste med kilder, en litteraturliste eller eksterne henvisninger, men informationerne i artiklen er ikke underbygget, fordi kildehenvisninger ikke er indsat i teksten. Du kan hjælpe ved at indføre præcise kildehenvisninger på passende steder.
Text document with red question mark.svg