Fuglebakken (København)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Fuglebakken
Frederiksberg
Overblik
Bydel: Fuglebakken
Postnr.: 2000 Frederiksberg
Kommune: Frederiksberg Kommune
Indbyggertal kommune: 103.608[1] (2022)
Sogn(e): Mariendals Sogn
Mariendals Kirke
Mariendals Kirke
Oversigtskort
Fuglebakken ligger i Region Hovedstaden
Fuglebakken
Fuglebakken
Fuglebakkens beliggenhed

Fuglebakken er en bydel beliggende på Frederiksberg. Hele kommunen har 103.608 indbyggere (2022)[1]. Kvarteret opstod på landbrugsjord tilhørende Fuglebakkegård. Den første bebyggelse opstod omkring Kristian Zahrtmanns Plads, som allerede inden den første bebyggelse i området i 1905 blev anlagt med sporvejsforbindelse, som havde endestation og "sløjfe" på Kristian Zahrtmanns plads. Det mest kendte byggeri på Fuglebakken er nok rækkehusene og dobbelthusene tegnet af arkitekt Thorkild Henningsen i 1928.

Midt i Fuglebakkekvarteret ligger det gamle børnehospital, som nu er udstykket i beboelseslejligheder. En stor del af den gamle hospitalspark blev overtaget af Danbyg, som i 1987/1988 opførte ca. 40 rækkehuse på det tidligere parkareal.

Kuriosa[redigér | rediger kildetekst]

Under sit statsbesøg i Danmark i 1964 besøgte Sovjetunionens leder Nikita Khrusjtjov Statsminister Jens Otto Krag på dennes adresse (Egernvej 61). Huset var ejet af skuespillerinden Helle Virkner, som Krag var gift med.

Kendte beboere[redigér | rediger kildetekst]

Statsminister Jens Otto Krag & skuespilleren Helle Virkner, billedhuggeren Gunnar Hammerich, billedhuggeren Edvard Eriksen, maleren Albert Naur, forfatteren og maleren Mogens Lorentzen, forfatteren Henri Nathansen, komponisten Niels Viggo Bentzon, maleren Kristian Zahrtmann og politikeren Aksel Larsen.

Litteratur[redigér | rediger kildetekst]

  • Frederiksberg før og nu – og aldrig" udgivet af Bo Bramsen og Palle Fogtdal ISBN 87-7807-735-4
  • Carl Erik Andersen, Rækkehusene på Fuglebakken, Fuglebakkens Ejerlaug, 1994. ISBN 87-985160-0-0.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ a b Danmarks Statistik: Statistikbanken Tabel BY1: Folketal 1. januar efter byområde, alder og køn
DanskSpire
Denne artikel om et dansk bygningsværk og/eller en dansk seværdighed er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Bygning eller seværdighed