Fysioterapi

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Fysioterapi i udførelse

Fysioterapi udføres af fysioterapeuter og er en behandling af bevægeapparatet, altså kroppens muskler og led, hvorved man kan genoptræne tabt funktion og få et bedre fysisk velvære. Fysioterapeuter behandler fysiske skader og skavanker i kroppens muskulatur.

Behandlende fysioterapi går ud på at helbrede eller begrænse omfanget af fysiske skader og skavanker. Behandlingen kan bestå i både manuelle teknikker, der lindrer smerterne, og i styrke- eller bevægelsestræning. Den kan være rettet mod et enkelt led eller være optræning af lungefunktion, rygmuskulatur m.v.

Smertedæmpende behandling kan, udover massage, bestå i forskellige elektriske behandlinger, fx med ultralyd, eller af afspænding og øvelser. Herudover råder fysioterapeuten over andre terapiformer som fx bassinbehandlinger og varme- og kuldeterapi.

funktionel træning er en træningsform som både anvendes inden for fysioterapeutisk genoptræning og som selvstændig træningsform. Massage er kun et supplement, der kan indgå i fysioterapi hvis der er relevant.

Ergoterapi og fysioterapiStub
Denne artikel om ergoterapi eller fysioterapi er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.