Gåsemandens Gård

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gåsemandens Gård
GåsemandensHusBygning3.jpg
Generelle informationer
Type Kulturhistorie
Drives som del af
Ringkøbing-Skjern Museum
Adresse Galgebjergevej 20
6893 Hemmet
Grundlagt
  • 1789, udstykket fra herregården Grubbesholm
    * 1860-erne, nyt stuehus
Eksterne henvisninger
Gåsemandens Gård

Gåsemandens Gård (eller Gåsemandens Hus) er et fredet,[1] firlænget husmandssted næsten uændret fra slutningen af 1800-tallet i Hemmet sydvest for Skjern tæt ved Ringkøbing Fjord i Vestjylland.

Benævnelsen "Gåsemandens Gård" skyldes, at ejendommens ejer i perioden 1952-1990, Sigfred Christensen, ernærede sig ved et betydeligt gåsehold.[2]

Da Sigfred Christense døde uden arvinger i 1990, meddelte Skjern-Egvad Museum skifteretten at hele ejendommen burde bevares i en museal sammenhæng.[1]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ a b Husmandssted Sag: "Gåsemandens Hus". Fredningssagen hos Kulturarv.dk med beskrivelse og begrundelse for fredning.
  2. ^ Gåsemandens Gård hos "Gårdens bygninger - fredede landbrugsbygningers brug og bevaring", omfattende materiale med beskrivelser, fotos og opmålinger

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

  • Om Gåsemandens Gård hos Levendehistorie.dk
  • Gåsemandens Gård hos "Gårdens bygninger - fredede landbrugsbygningers brug og bevaring" (GaardensBygninger.dk) − Omfattende materiale med beskrivelser, fotos og opmålinger.

Koordinater: 55°50′16″N 8°19′56″Ø / 55.837904°N 8.332289°Ø / 55.837904; 8.332289


Kunst og kulturSpire
Denne artikel om kunst eller kultur er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Awatcornertower01.JPGDenne artikel om en bygning eller et bygningsværk kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.