G.A.L. Thorsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
G.A.L. Thorsen
Født 7. marts 1916 Rediger på Wikidata
København, Danmark Rediger på Wikidata
Død 16. februar 1992 (75 år) Rediger på Wikidata
Gravsted Risskov Kirkegård Rediger på Wikidata
Barn Kurt Thorsen Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Opfinder, fabrikant, forretningsperson, ingeniør Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

George Arthur Lavsha Thorsen (født 7. marts 1916 i København, død 16. februar 1992) var en dansk opfinder, entreprenør og rigmand. Han er desuden far til Kurt Thorsen.

G.A.L Thorsen var en stor del af sit liv en rig mand, men startede som hotelkarl på Hotel Randers. Han gik i træsko hele livet, også når han kørte i Cadillac.

G.A.L. Thorsen havde under 2. verdenskrig startet handelsselskabet Nordjysk Handelscompagni i Frederikshavn. I forbindelse med dette selskab blev han efter besættelsen dømt for værnemageri og en stor del af hans formue blev efter krigen konfiskeret, mens han selv sad i fængsel frem til udgangen af 1945.

På G.A.L. Thorsens fabrikker udviklede man efter krigen en måde hvorpå, man ud af en stor stålplade kunne presse en vask – et princip, der straks gik sin sejrsgang over det meste af verden og gjorde G.A.L. Thorsen hovedrig på ganske kort tid. Han tjente også millioner på radiatorer, stegepander og jordspekulation. På toppen af succesen ejede han 63 gårde og 8.800 hektarer byggejord, men gik i 1982 konkurs.

G.A.L Thorsen byggede i 1977 flere hundrede 2-etages rækkehuse på Pilegårdsvej i Kolt ved 8361 Hasselager syd for Aarhus.

Eksterne kilder/henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

DanmarkSpire
Denne biografi om en dansker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi