Geografisk informationssystem

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Version fra 8. mar 2013, 20:07 af Addbot (diskussion | bidrag) Addbot (diskussion | bidrag) (Bot: Migrerer 55 interwikilinks, som nu leveres af Wikidatad:q483130)
Spring til navigation Spring til søgning

GIS eller Geografisk informationssystem (Engelsk: Geographic Information System) er en betegnelse for en type af software, hvormed man kan fremstille kort og analysere geografisk information - geodata.

GIS er et IT-værktøj, der som analyse- og visualiseringsredskab kan give overblik over data med en geografisk relation: Når data kobles til digitale kort, bliver det muligt at afdække geografiske sammenhænge i data. Hidtil ukendte mønstre kan dermed fremtræde klarere og fremme kommunikationen, fordi alle kan forstå, hvad de ser på et kort.

GIS kan med fordel integereres med andre IT-systemer med det formål at opnå en synergi der kan være af stor værdi for organisationen. Et eksempel kunne være søgning efter en lokalplan på en kommunes hjemmeside. I en sådan situation vil borgeren kunne søge via et navn eller nummer – men borgeren vil givet vis have nemmere ved at søge geografisk via et Internetbaseret GIS.

Se også

Eksterne henvisninger

ItSpire
Denne it-artikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.