GITIS Scandinavia

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

GITIS Scandinavia var fra 2001-2009 den internationale afdeling af den russiske statsteaterskole GITIS, The Russian Institute of Theatre Arts, som ligger i Moskva.

GITIS Scandinavia udbød i denne periode uddannelsen som skuespiller i Danmark. Skolen lå i Aarhus, og undervisningen foregik på engelsk. Der undervistes, som på GITIS i Moskva, efter Stanislavskij systemet. Uddannelsen var først normeret til 3 år men blev senere udvidet med et praktikår til 4 år. Skolen nåede i perioden at uddanne 5 hold skuespillere fra hele Skandinavien med en bachelorgrad i skuespilkunst – heraf 7 skuespillere fra Danmark.

GITIS i Moskva er den største institution for højere uddannelse indenfor teater i Rusland. Her uddannes skuespillere, instruktører, teaterhistorikere, producere, scenografer og meget andet. GITIS blev grundlagt i 1878.

Stifter og rektor af GITIS Scandinavia: Mikhail Belinson.

Medstifter at GITIS Scandinavia: Vladimir Koifman.[1]

Supervision fra GITIS: Vladimir Andreev (rektor), Valentin Teplyakov (dekan), Tatiana Iarosh (scenisk tale), Aidar Zakirov (scenisk bevægelse).

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Vladimir Koifman på amsterdamchambertheatre.com
Denne artikel om en bygning eller et bygningsværk kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.
Denne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.