Game of Thrones (sæson 1)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Game of Thrones (sæson 1)
Sæson 1
Afsnit 10
Land USA
Visning
Originalvisning 4. maj 2011 – 19. juni 2011
Kronologi
← Forrige

Den første sæson af fantasy tv-drama-serien Game of Thrones havde premiere på HBO den 17. april 2011, og finale den 19. juni 2011, og blev om søndagen kl. 21:00 i USA. Sæsonen bestod af 10 episoder, der hver havde cirka 55 minutters varighed. Game of Thrones er baseret på romanen Kampen om tronen, den første bind i A Song of Ice and Fire-serien af George R. R. Martin. Historien foregår i en fiktiv verden, primært på et kontinent kaldet Westeros (og på et andet kontinent mod øst, kendt som Essos).[1] Det adelige Hus Stark, som er ledet af Lord Eddard "Ned" Stark (Sean Bean), trækkes i position som Kongens Hånd af kong Robert Baratheon, da den tidligere Kongens Hånd Jon Arryn (hans chefrådgiver) dør på mystisk vis.

Handling[redigér | rediger kildetekst]

Tv-serien følger nøje de mange historier fra A Song of Ice and Fire roman-serien,[2] hvis ophavsmand sagde, at showets pilotscript var meget tro mod hans arbejde.[3] Serien begynder med, at Ned Stark bliver bedt om at være chefrådgiver (kendt som Kongens Hånd) for Kong Robert Baratheon. Ned og hans kone Catelyn modtager et brev fra Catelyn søster, Lysa, der giver dem grund til at tro, at det rivaliserende Hus Lannister - hvor kongens hustru Cersei hører hjemme - var årsagen til den tidligere Hånds død. Ned skal rejse sydpå for at hjælpe kongen og finde ud af, hvem der dræbte kongens hånd, Jon Arryn, mens han prøver at beskytte sin familie fra Lannisterne. Da han forsøger at afdække årsagerne bag Jon Arryns død, afdækker han mørke hemmeligheder om Lannisterne, som Arryn selv døde i forsøget på at afsløre.

I mellemtiden, på tværs af Det Smalle Hav, på kontinent Essos, mener den landflygtige, arrogante Viserys Targaryen, søn af den tidligere konge, hvis trone blev ranet, at han stadig har det retmæssige krav på tronen. Han gifter sin yngre søster, Daenerys Targaryen, som han har psykisk og fysisk mishandlet i årevis, væk til lederen af Dothraki krigerstammen, Khal Drogo, for at få en hær og vende tilbage til Westeros og tage tronen. Men Daenerys' voksende kærlighed til Drogo og hendes nyfundne mentale styrke som Khaleesi af stammen betyder, at Viserys' planer går uventet og kraftfuldt skævt.

Ved Muren slutter Neds uægte søn Jon Snow sig til Nattens Vogtere, et gammel broderskab, der er svoret til at våge over den massive mur, der adskiller de syv kongedømmer fra det farlige ukendte udenfor. Men en gammel kraft, som længe mentes at være død, truer landet.

Afsnit[redigér | rediger kildetekst]

Nr. i
serie
Nr. i
sæson
Titel Instruktør Forfatter Oprindelig sendedato Antal seere i U.S.A (millioner)
11 "Winter Is ComingTim Van PattenDavid Benioff & D. B. Weiss17. april 20112.22[4]
Robert Baratheon (Konge af De syv kongedømmer if Westeros) og hans dronning, Cersei Lannister, rejser nordpå for at give sin gamle ven Eddard "Ned" Stark - Lord af det frosne land Winterfell - et tilbud, han ikke kan afslå. På tværs af den smalle hav i Essos prøver den landsforviste Prins Viserys Targaryen at skabe en ny alliance for at genvinde Jerntronen, ved at tvinge sin søster Daenerys ind i et ægteskab med den brutale Dothraki krigsherre Khal Drogo i bytte for Drogos hær. Tilbage i Winterfell modtager Neds kone Catelyn et fingerpeg, der kan implicere medlemmer af den kongelige familie i et mord, og deres unge søn Brandon gør en sensationel opdagelse. 
22 "The KingsroadTim Van PattenDavid Benioff & D. B. Weiss24. april 20112.20[5]
Bran skæbne er stadig usikker. Efter at have accepteret sin nye rolle som Kongens Hånd (kongens nærmeste fortrolige og administrerende bodyguard), forlader Ned sit hjem i Winterfell med sine døtre Sansa og Arya, mens Catelyn bliver tilbage. Jon Snow, Neds uægte søn, drager nordpå for at tilslutte sig broderskabet Nattens Vogtere, beskyttere af Muren, der holder de onde "Andre", og de vilde fra at trænge ind i det civiliserede Westeros. Tyrion Lannister, en dværg og dronningens bror, beslutter at give afkald på en tur sydpå med sin familie, for i stedet at rejse med Jon til Muren. Viserys håber på at vende tilbage på tronen, mens Daenerys helliger sin opmærksomhed på at lære at behage sin nye mand, Drogo. 
33 "Lord SnowBrian KirkDavid Benioff & D. B. Weiss1. maj 20112.44[6]
Ned slutter sig til kongens Lille Råd i Kings Landing, hovedstaden i De Syv Kongeriger, og finder ud af, hvor dårligt Westeros bliver forvaltet. Catelyn beslutter at rejse i det skjulte mod syd for at advare sin mand, men fanges af en gammel ven, byrådsmedlem Petyr "Lillefinger" Baelish. Jon kæmper for at tilpasse sig livet på muren, da han træner med en række lav-fødte rekrutter, der ikke er imponerede af hans afstamning. Tyrion, der også besøger Muren, bønfaldes af kommandør Lord Mormont om at påberåbe kongen og dronningen at sende flere mænd til at deltage i Nattens Vogtere, for at forsvare muren overfor magtfulde fjender. Bran, nu vågen, er ikke i stand til at huske, hvordan det gik til, at han faldt. Daenerys, der besidder en ikke ringe grad af kontrol som Drogos "Khaleesi", begynder at sige fra overfor sin bror, Viserys. 
44 "Cripples, Bastards, and Broken ThingsBrian KirkBryan Cogman8. maj 20112.45[7]
Ned søger forklaringer på det uforklarlige dødsfald på sin forgænger, Jon Arryn (den tidligere Kongens Hånd), og i den proces finder han kong Roberts uægte søn. Robert og hans gæster er vidne til en turnering til ære for Ned. Jon gør foranstaltninger for at beskytte Samwell Tarly, en akavet og venneløs dreng, fra misbrug af Nattens Vogtere. En frustreret Viserys har sammenstød med sin nyligt bemyndigede søster. Sansa drømmer om livet som dronning, mens Arya forestiller sig en helt anden fremtid. Catelyn påberåber sin fars allierede, mens Tyrion er på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt. 
55 "The Wolf and the LionBrian KirkDavid Benioff & D. B. Weiss15. maj 20112.58[8]
Robert og Ned skændes om, hvordan de skal håndtere en alliance mellem Targaryen/Dothraki. Catelyn og Tyrion ankommer til hendes søster Lysas hjem i Eyrie. Nyheden om Tyrions kidnapning når Kings Landing, hvor Jaime Lannister, dronningens tvillingebror, kræver svar fra Ned. 
66 "A Golden CrownDaniel MinahanHistorie af: David Benioff & D. B. Weiss Manuskript af: Jane Espenson og David Benioff & D. B. Weiss22. maj 20112.44[9]
Viserys truer Daenerys' sikkerhed, da Drogo nægter at betale sin gæld. Ned er tilbage i Jerntronen skygge, mens kongen går på jagt, og opdager de hemmelige efterladte af Jon Arryn. 
77 "You Win or You DieDaniel MinahanDavid Benioff & D. B. Weiss29. maj 20112.40[10]
Ned konfronterer Dronning Cersei om sandheden i Jon Arryns død, da Robert, dødeligt såret under sin jagt, forbereder sig på at navngive sin efterfølger. Jon Snow afsiger eden til Nattens Vogtere. Khal Drogo indkalder sin hær for at invadere Westeros, efter Robert konspirerer om at forgifte Daenerys. Robert udnævner Ned som Regent of Jerntronen, som skal herske, indtil hans arving er myndig. Ned bringer kongens erklæring for Cersei, Joffrey (den ældste af kongens børn), og Det Lille Råd. Ned beder Baelish om at sikre samarbejde i byen, og Vogterne om fjerne Lannisterne fra tronen; Joffrey er ikke Roberts søn, men Jaimes, afslører han, hvilket gør Stannis Baratheon (Robert storebror) til den sande arving. Men Baelish og Byens Vogteres loyalitet ligger hos Lannisterne: Ned bliver hurtigt fanget, og hans mænd dræbt. 
88 "The Pointy End" Daniel MinahanGeorge R. R. Martin5. juni 20112.72[11]
Da Lannisterne hævder deres fordel over Starks, stævner Neds ældste søn, Robb, hans families allierede i krig. Sansa bønfalder Joffrey om at skåne hendes fars liv, mens Ned stadig fanget i fangehuller, finder en uventet allieret i byrådsmedlem Lord Varys. Jon og Nattens Vogtere konfrontere en gammel ondskab fra hinsides Muren, mens tværs over Det smalle Hav, marcher Drogos hær mod vest mod de syv kongeriger 
99 "BaelorAlan TaylorDavid Benioff & D. B. Weiss12. juni 20112.66[12]
Mens Stark og Lannisters hære forberede sig til deres første kamp mod hinanden, fører Tyrion sine barbariske allierede i kamp, mens Robb og Catelyn forhandler for en frafalden Herres hjælp. Med Drogos død af sit inficerede sår, går Daenerys til desperate foranstaltninger for at redde sin mands liv ved hjælp af en heks' blodmagi, til stor rædsel for Dothraki. På Muren, afslører en Targaryen sig selv - og prisen på loyalitet - til Jon, der bekymrer sig om begivenheder uden for Muren. I et afsluttende forsøg på at redde sine døtre, bekender Ned en sammensværgelse og sværger troskab til Joffrey som den retmæssige arving til Jerntronen. Til rædsel for Neds døtre - og til glæde for det samlede publikum - vil Joffrey have ham henrettet uanset hvad. 
1010 "Fire and BloodAlan TaylorDavid Benioff & D. B. Weiss19. juni 20113.04[13]
Nyheden om Ned henrettelse breder sig hurtigt til alle hjørner af de syv kongeriger, og udløser store begivenheder for hvert medlem af Stark familien. Sendebud fra Norden går til hvert af de syv kongeriger og proklamerer Robb som deres Konge. Med Jaime fanget af Starks, udfordrer Roberts brødre Joffreys krav på tronen, og Lord Tywin Lannister tildeler sin søn Tyrion titlen som kongens hånd for at holde Joffrey og Cersei i skak. Jon har planer om at forlade sin post på Muren at hævne sin far, men hans venner overbeviser ham om at blive, og han slutter sig til Nattens Vogtere i en ekspedition at konfrontere de fjender, der hober over Muren. Daenerys finder til sin sorg ud af at hendes ufødte søn er død, og hendes Drogo er blevet efterladt i en vegetativ tilstand på grund af heksens forræderiske magi. Hun brænder heksen i live sammen Drogos krop og hendes tre drageæg, og går ind i flammerne selv som ilden når sit højdepunkt. Da gløderne dør den følgende morgen, stiger Daenerys uskadt ud flankeret af tre nyfødte drager. 

Produktion[redigér | rediger kildetekst]

David Benioff og D. B. Weiss tjente som de vigtigste forfattere og showrunners for den første sæson. De bidrog til otte ud af ti episoder, herunder co-skrivning i en episode med Jane Espenson. De to resterende episoder blev skrevet af Bryan Cogman og A Song of Ice and Fire-forfatter George R. R. Martin.

Tom McCarthy instruerede den oprindelige pilot, men meget af det blev senere filmet om af Tim Van Patten, som også instruerede den anden episode. Men McCarthy er stadig krediteret som konsulentproducer for piloten. Brian Kirk og Daniel Minahan instruerede tre episoder hver, og Alan Taylor instruerede de sidste to.

Før Game of Thrones arbejdede både Benioff og Weiss med film, og var uvante med at arbejde på en tv-serie. Dette resulterede i flere første-sæson episoder er omkring 10 minutter for korte til HBO, som tvinger dem til at skrive yderligere 100 siders manuskript på to uger. På grund af manglende budget, blev de nye scener designet til at være billige at filme, så hvor to skuespillere konverserer i ét rum. Benioff og Weiss bemærkede, at nogle af deres foretrukne scener fra den første sæson blev resultaterne af det dilemma, herunder en mellem Robert og Cersei Baratheon, hvor de diskuterer deres ægteskab.[14]

Casting[redigér | rediger kildetekst]

Den 5. maj 2009 blev det meddelt, at Peter Dinklage var blevet castet som Tyrion Lannister, og at Tom McCarthy blev sat til at instruere.[15] Den 19. juli 2009, blev en række af rolleindehavere annonceret, inklusive Sean Bean som fik rollen som Ned Stark[16], hvilket bekræftede et rygte første gang rapporteret et par dage før.[17] Andre skuespillere som underskrev før piloten var Kit Harington i rollen som Jon Snow, Jack Gleeson som Joffrey Baratheon, Harry Lloyd som Viserys Targaryen og Mark Addy som Robert Baratheon.[16][18]


I begyndelsen af august 2009 blev det afsløret, at Catelyn Stark ville blive portrætteret af Jennifer Ehle.[19] Den 20. august blev flere castingmeddelelser foretaget, herunder Nikolaj Coster-Waldau, som Jaime Lannister og Tamzin Merchant som Daenerys Targaryen, samt Richard Madden i rollen som Robb Stark, Iain Glen som Ser Jorah Mormont, Alfie Allen som Theon Greyjoy og Sophie Turner som Sansa Stark og Maisie Williams som Arya Stark.[20] Den 1. september blev det annonceret, at Lena Headey skal spille Cersei Lannister.[21] Den 23. september blev det bekræftet af Martin at Rory McCann var blevet castet som Sandor Clegane.[22] Isaac Hempstead-Wright blev bekræftet som Bran Stark den 14. oktober, efterfulgt af en annoncering af Jason Momoa som Khal Drogo tre dage senere.[23]

Efter piloten blev skudt og serien afhentet, blev det meddelt, at rollen som Catelyn var blevet omarbejdet, hvor Michelle Fairley erstattede Ehle.[24] Senere blev det også bekræftet, at Emilia Clarke ville erstatte Tamzin Merchant som Daenerys.[25][26] Resten af rollerne blev fyldt ud i anden halvdel af året, og omfattede Charles Dance som Tywin Lannister, Aidan Gillen som Petyr 'Lillefinger' Baelish og Conleth Hill som Varys.

Optagelserne[redigér | rediger kildetekst]

De fleste scener blev skudt i Nordirland. Optagelserne blev planlagt til at begynde den 26. juli 2010,[27] hvor de primære steder blev optaget i Paint Hall Studio i Titanic Quarter i Belfast, Nordirland[28]. Blandt andre udendørssteder var Castle Ward og Doune Castle i det centrale Scotland[29], som tjente som kulisse for Winterfell. For den indledende optagelse af piloten i 2009, [ 17 ] var der yderligere nogle filmsteder, som omfattede Cairncastle,[30] Shane's Castle,[31] Castle Ward,[32] Magheramorne Quarry,[33] og Tollymore Forest Park,[31] alle steder i Nordirland. Seriens tilstedeværelse i Nordirland og brug af Paint Hall skabte hundredvis af arbejdspladser for beboerne, og gjorde området "et knudepunkt for film-og tv-produktion."[34]

"Kings Landing" udendørsscener blev skudt på forskellige steder i Malta, herunder byen Mdina og øen Gozo.[35] Optagelserne i Malta medførte en kontrovers, da et beskyttet økosystem blev beskadiget af en underleverandør.[36]

Udsendelse[redigér | rediger kildetekst]

Game of Thrones havde premiere på HBO i USA og Canada den 17. april 2011,[37][38] , og på Sky Atlantic i Storbritannien og Irland den 18. april 2011.[39]

Serien havde premiere i Australien på Showcase den 17. juli 2011.[40] Den havde premiere i Brasilien den 8. maj 2011, på den lokale HBO-kanal.[41]

DVD og Blu-ray udgivelse[redigér | rediger kildetekst]

De ti episoder af første sæson af Game of Thrones blev udgivet på DVD og Blu-ray den 6. marts 2012.[42] Sættet indeholder ekstra baggrund og bag-kulisserne materiale, men ingen slettede scener, fordi næsten alle optagelser skudt for den første sæson blev brugt i showet.[43]

Specifikationerne for Blu-ray bokssættet til som blev frigivet i Europa, er:[44]

 • Run tid: ca. 600 minutter
 • 1080p high-definition video , 16:9 (1.78:1) skærmformat
 • 5.1 surround sound på engelsk, fransk, spansk, stereofonisk lyd på polsk.
 • Undertekster på engelsk, fransk, spansk, brasiliansk portugisisk, polsk, hollandsk, dansk, finsk, norsk og svensk.

Bokssættets ekstra funktioner er følgende:[44]

 • "Realiseringen Game of Thrones": En 30-minutters indslag, herunder nye optagelser fra sættet og interviews.
 • "Creating the Show Open": skildrer skabelsen af åbningen titelsekvens.
 • "Fra bog til skærm": Interviews med Benioff, Weiss og Martin omkring tilpasningsprocessen.
 • "Character Profiles": Femten hovedpersoner beskrevet af deres aktører.
 • "The Night Watch": En undersøgelse af kriger rækkefølge,som Jon Snow fortæller om.
 • "Oprettelse af Dothraki Language": Dækker oprettelsen af Dothraki sproget .
 • Syv lydkommentarer af blandt andre; Benioff, Weiss, Martin, Clarke, Dinklage og Haringto

De funktioner eksklusivt til Blu-ray udgivelse er:[44]

 • "Complete Guide to Westeros", en interaktiv kompendium af de adelige huse og lande præsenteret i Sæson Et og 24 historier fra de syv kongeriger fortalt af seriens karakterer.
 • "Strukturen i en episode": En detaljeret feature om produktionen af episoden seks, A Golden Crown.
 • "In-Episode Guide": Giver baggrundsinformation om karakterer, steder og historier, mens hver episode spiller.
 • "Hidden Dragon Eggs", påskeæg.

HBO udgivet en Collectors Edition DVD/Blu-ray combo pack af den første sæson, som omfatter en harpiks-udskårne Drage Æg brevpresser. Sættet blev udgivet i USA og Canada den 20. november 2012.[45]

Musik[redigér | rediger kildetekst]

Uddybende Uddybende artikel: Musik i Game of Thrones

Den første sæsons soundtrack af Ramin Djawadi, blev skrevet omkring ti uger inden seriens premiere,[46] og blev udgivet i juni 2011.[47]

Modtagelse[redigér | rediger kildetekst]

Anmeldelser[redigér | rediger kildetekst]

Forventningerne til serien blev beskrevet af forskellige medier som værende meget høje, med en dedikeret fanskare som nøje følger showets udvikling.[48][49] I april 2011 havde flere underholdningsnyhedskanaler sat den øverst på deres lister af tv-begivenheder at se frem til i 2011.[50][51]

Størstedelen af anmeldelserne for første sæson var meget positive, og kritikere bemærkede de høje produktionsværdier, den velrealiserede verden, overbevisende figurer, og gav en særlig ros til styrken af børneskuespillerne.[52][53] Tim Goodmans gennemgang for The Hollywood Reporter udtalte, "et par minutter inde i HBOs episke Game of Thrones serie, er det klart, at hypen var rettidig, og ventetiden var det værd".[54] Mary McNamara fra Los Angeles Times kaldte det "... en stor og buldrende serie af politiske og psykologiske intriger, spækket med levende figurer, skraveret med forjættende plotlines og krydret med et stænk af fantasi ".[55] New York Post's Linda Stasi gav Thrones 3,5 ud af 4 stjerner med begrundelsen: "Kunstretning, skuespil og det utrolige set er så betagende, som det massive omfang af serien".[56] Mange kritikere roste Peter Dinklage for sit portræt af Tyrion Lannister, med Ken Tucker fra Entertainment Weekly angivelse af, "... hvis Dinklage ikke får en Emmy for sin kloge, uhøflige Tyrion Lannister, bliver jeg gobsmacked"[53] og Mary McNamara fra Los Angeles Times fastslår: "Hvis manden ikke vinder en Emmy, bør hoveder rulle".[55]

Den første sæson af Game of Thrones har en Metacritic gennemsnit på 79 ud af 100 baseret på 28 kritikeranmeldelser, kategoriseret som "generelt gunstige".[57]

Ratings[redigér | rediger kildetekst]

Den første episode tiltrak 2,2 millioner seere ved sin oprindelige visning den 17. april i USA,[58], og udgjorde i alt 5,4 mio seere ved søndag og mandag aftens visninger.[59] Sæsonen havde et gennemsnit på 743.000 seere og nåede et højdepunkt 823.000 seere i Storbritannien og Irland på sin premiere den 18. april.[60][61] HBO meddelte, at de ville bestille en anden sæson på grund af styrken af modtagelsen af premiereepisoden.[62] Ved den sidste episode af sæsonen, som blev sendt 20. juni var ratings klatret op til over 3 millioner.[63]

Awards og nomineringer[redigér | rediger kildetekst]

Den første sæson af Game of Thrones blev nomineret til tretten Emmy Awards, herunder Outstanding Drama Series, Outstanding Directing for a Drama Series (Tim Van Patten for "Winter Is Coming" og Outstanding Writing for a Drama Series (David Benioff og D. B. Weiss for "Baelor"). Den vandt to, Outstanding Supporting Actor in a Drama Series (Peter Dinklage) og Outstanding Main Title Design.[64] Dinklage, der spiller Tyrion, blev også kåret som bedste mandlige birolle ved Golden Globes, Scream Awards og Satellite Awards.

Medvirkende[redigér | rediger kildetekst]

Mark Addy
(Robert Baratheon)
Nikolaj Coster-Waldau
(Jaime Lannister)
Lena Headey
(Cersei Lannister)
Aidan Gillen
(Petyr Baelish)
Kit Harington
(Jon Snow)
Richard Madden
(Robb Stark)

Hovedrollerne[redigér | rediger kildetekst]

Skuespiller Rolle Antal episoder
Sean Bean Lord Eddard "Ned" Stark 9 episoder
Mark Addy kong Robert Baratheon 7 episoder
Nikolaj Coster-Waldau Ser Jaime Lannister 8 episoder
Michelle Fairley Lady Catelyn Stark 9 episoder
Lena Headey Dronning Cersei Lannister 10 episoder
Emilia Clarke Prinsesse Daenerys Targaryen 9 episoder
Iain Glen Ser Jorah Mormont 9 episoder
Aidan Gillen Lord Petyr "Liltlefinger" Baelish 8 episoder
Harry Lloyd Prins Viserys Targaryen 5 episoder
Kit Harington Jon Snow 8 episoder
Sophie Turner Sansa Stark 9 episoder
Maisie Williams Arya Stark 9 episoder
Richard Madden Robb Stark 8 episoder
Alfie Allen Theon Greyjoy 9 episoder
Isaac Hempstead-Wright Brandon "Bran" Stark 8 episoder
Jack Gleeson Prins Joffrey Baratheon 10 episoder
Rory McCann Sandor "The Hound" Clegane 8 episoder
Peter Dinklage Tyrion Lannister 9 episoder
Jason Momoa Khal Drogo 9 episoder

Gæstestjerner[redigér | rediger kildetekst]

Gæstestjernerne er opført i rækkefølge efter rang eller social betydning for regionen Westeros eller som de vises.

På Muren[redigér | rediger kildetekst]

Skuespiller Rolle Antal episoder
James Cosmo Lord Commander Jeor Mormont 5 episoder
Peter Vaughan Maester Aemon 3 episoder
Brian Fortune Bowen Marsh 2 episoder
Joseph Mawle Benjen Stark 3 episoder
Francis Magee Yoren 5 episoder
Owen Teale Ser Alliser Thorne 4 episoder
John Bradley Samwell Tarly 5 episoder
Josef Altin Pypar 6 episoder
Mark Stanley Grenn 6 episoder
Luke McEwan Rast 6 episoder

I Norden[redigér | rediger kildetekst]

Skuespiller Rolle Antal episoder
Art Parkinson Rickon Stark 3 episoder
Clive Mantle Lord Jon "Greatjon" Umbra 3 episoder
Steven Blount Lord Rickard Karstark 1 episode
Donald Sumpter Maester Luwin 7 episoder
Ron Donachie Ser Rodrik Cassel 9 episoder
Jamie Sives Jory Cassel 5 episoder
Susan Brown Septa Mordane 6 episoder
Margaret John Old Nan 2 episoder
Kristian Nairn Hodor 5 episoder
Natalia Tena Osha 4 episoder

I Syden[redigér | rediger kildetekst]

Skuespiller Rolle Antal episoder
Charles Dance Lord Tywin Lannister 4 episoder
Lino Facioli Lord Robin Arryn 3 episoder
David Bradley Lord Walder Frey 1 episode
Kate Dickie Lady Lysa Arryn 3 episoder
Finn Jones Ser Loras Tyrell 2 episoder
Ian Gelder Ser Kevan Lannister 3 episoder
Conan Stevens Ser Gregor Clegane 2 episoder
Brendan McCormack Ser Vardis Egen 2 episoder
Jerome Flynn Bronn 6 episoder
Sibel Kekilli Shae 2 episoder
Emun Elliott Marillion 4 episoder
Mark Lewis Jones Shagga 2 episoder

King's Landing[redigér | rediger kildetekst]

Skuespiller Rolle Antal episoder
Callum Wharry Prins Tommen Baratheon 4 episoder
Aimee Richardson Prinsesse Myrcella Baratheon 4 episoder
Gethin Anthony Lord Renly Baratheon 5 episoder
Julian Glover Grand Maester Pycelle 8 episoder
Conleth Hill Lord Varys 7 episodes
Ian McElhinney Ser Barristan Selmy 6 episoder
Ian Beattie Ser Meryn Trant 2 episoder
Wilko Johnson Ser Ilyn Payne 3 episoder
Dominic Carter Janos Slynt 3 episoder
Eugene Simon Lancel Lannister 4 episoder
Miltos Yerolemou Syrio Forel 3 episoder
Joe Dempsie Gendry 2 episoder
Esmé Bianco Ros 5 episoder
Eros Vlahos Lommy Greenhands 1 episode
Ben Hawkey Hot Pie 1 episode

På tværs af Det smalle Hav[redigér | rediger kildetekst]

Skuespiller Rolle Antal episoder
Roger Allam Magister Illyrio Mopatis 2 episoder
Dar Salim Qotho 6 episoder
Elyes Gabel Rakharo 7 episoder
Amrita Acharia Irri 9 episoder
Roxanne McKee Doreah 6 episoder
Sarita Piotrowski Jhiqui 1 episode
Mia Soteriou Mirri Maz Duur 3 episodes

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

 1. ^ "The Citadel: So Spake Martin". Westeros.org. 27. juli 2008. Hentet 24. februar 2013.
 2. ^ "HBO Options Fire & Ice". George R.R. Martin's Official website. 18. januar 2007. Arkiveret fra originalen 19. december 2012. Hentet 1. april 2012.
 3. ^ Martin, George R.R. (20. maj 2010). "No Place Like Home". Not A Blog. LiveJournal. Hentet 1. april 2012.
 4. ^ Seidman, Robert (19. april 2011). "Sunday Cable Ratings: NBA, 'Storage Wars,' 'Ax Men,' 'Khloe & Lamar' + 'The Killing,' 'Breakout Kings,' 'Sam Axe,' 'Game of Thrones' & Much More". TV by the Numbers. Arkiveret fra originalen 15. august 2012. Hentet 20. april 2011.
 5. ^ Gorman, Bill (26. april 2011). "Sunday Cable Ratings: NBA, 'Khloe & Lamar,' 'The Killing,' 'Breakout Kings,' 'Housewives,' 'Game of Thrones' & Much More". TV by the Numbers. Arkiveret fra originalen 15. august 2012. Hentet 27. april 2011.
 6. ^ Seidman, Robert (3. maj 2011). "Sunday Cable Ratings: More 'Death of Bin Laden' Ratings; 'Khloe & Lamar,' 'Law & Order: CI,' 'In Plain Sight,' 'Army Wives,' 'Housewives,' 'Game of Thrones' & Much More". TV by the Numbers. Arkiveret fra originalen 15. august 2012. Hentet 4. maj 2011.
 7. ^ Gorman, Bill (10. maj 2011). "Sunday Cable Ratings: Bulls/Hawks Tops + 'Law & Order: CI,' 'In Plain Sight,' 'Army Wives,' 'Housewives,' 'Game of Thrones' & Much More". TV by the Numbers. Arkiveret fra originalen 15. august 2012. Hentet 10. maj 2011.
 8. ^ Seidman, Robert (18. maj 2011). "Sunday Cable Ratings: Heat/Bulls Slam Dunks + 'Law & Order: CI,' 'In Plain Sight,' 'Army Wives,' 'Housewives,' 'Game of Thrones' & Much More". TV by the Numbers. Arkiveret fra originalen 15. august 2012. Hentet 18. maj 2011.
 9. ^ Gorman, Bill (24. maj 2011). "Sunday Cable Ratings: Heat/Bulls Scores Big + 'Law & Order: CI,' 'In Plain Sight,' 'Army Wives,' 'Housewives,' 'Game of Thrones' & Much More". TV by the Numbers. Arkiveret fra originalen 15. august 2012. Hentet 25. maj 2011.
 10. ^ Gorman, Bill (1. juni 2011). "Sunday Cable Ratings: 'My Big Fat Gypsy Wedding,' 'Game of Thrones,' 'The Killing' & More". TV by the Numbers. Arkiveret fra originalen 3. marts 2016. Hentet 1. juni 2011.
 11. ^ Gorman, Bill (7. juni 2011). "Sunday Cable Ratings: 'MTV Movie Awards' Leads Night, 'Game of Thrones' Series High, 'Real Housewives,' 'ABDC' & Lots More". TV by the Numbers. Arkiveret fra originalen 16. juli 2012. Hentet 8. juni 2011.
 12. ^ Gorman, Bill (14. juni 2011). "Sunday Cable Ratings: 'Game of Thrones', 'Real Housewives,' 'Kardashians,' 'In Plain Sight,' 'Army Wives' & More – Ratings". TV by the Numbers. Arkiveret fra originalen 15. august 2012. Hentet 14. juni 2011.
 13. ^ Seidman, Robert (21. juni 2011). "Sunday Cable Ratings: 'Falling Skies,' 'Game of Thrones', 'The Killing,' 'In Plain Sight,' 'Law & Order: CI,' 'The Glades' and Much More". TV by the Numbers. Arkiveret fra originalen 4. marts 2016. Hentet 22. juni 2011.
 14. ^ Fleming Jr., Mike (28. juni 2013). "Emmy Q&A With 'Game Of Thrones' David Benioff And D.B. Weiss". Deadline Hollywood. Hentet 29. juni 2013.
 15. ^ Andreeva, Nellie (5. maj 2009). "Two will play HBO's 'Game'". The Hollywood Reporter. Arkiveret fra originalen 9. maj 2009. Hentet 12. maj 2009.
 16. ^ a b Kit, Borys; Andreeva, Nellie (19. juli 2009). "Sean Bean ascends to "Game of Thrones"". Reuters. Arkiveret fra originalen 6. november 2015. Hentet 20. juli 2009.{{cite news}}: CS1-vedligeholdelse: Flere navne: authors list (link)
 17. ^ "Insider: Sean Bean cast as Ned". WinterIsComing.net. 15. juli 2009. Arkiveret fra originalen 3. december 2013. Hentet 15. juli 2009.
 18. ^ Martin, George R.R. (19. juli 2009). "A Casting We Will Go". Not A Blog. LiveJournal. Hentet 20. juli 2009.
 19. ^ Andreeva, Nellie (3. august 2009). "Trio of actresses cast in TV projects". The Hollywood Reporter. Arkiveret fra originalen 27. september 2015. Hentet 24. februar 2013.
 20. ^ Hibberd, James (20. august 2009). "HBO appoints subjects to 'Thrones'". The Hollywood Reporter. Hentet 24. februar 2013.
 21. ^ Ryan, Maureen (1. september 2009). "Royal HBO role filled by 'Terminator: Sarah Connor' actress". Chicago Tribune. Arkiveret fra originalen 19. oktober 2013. Hentet 1. september 2009.
 22. ^ Martin, George R.R. (26. september 2009). "As Sandor Clegane, the Hound..." Not A Blog. LiveJournal. Hentet 26. september 2009.
 23. ^ Ryan, Maureen (13. oktober 2009). "The 'Games' afoot: HBO's 'Game of Thrones' gears up". Chicago Tribune. Arkiveret fra originalen 17. august 2016. Hentet 13. januar 2009.
 24. ^ Sepinwall, Alan (19. marts 2010). "'Game of Thrones' recasting: Ehle out, Fairley in". HitFix. Hentet 24. februar 2013.
 25. ^ Ryan, Maureen (21. maj 2010). "Exclusive: 'Game of Thrones' recasts noble role". Chicago Tribune. Arkiveret fra originalen 18. juli 2017. Hentet 24. februar 2013.
 26. ^ Martin, George R.R. (21. maj 2010). "A New Daenerys". Not A Blog. LiveJournal. Hentet 24. februar 2013.
 27. ^ Martin, George R.R. (16. juli 2010). "From HBO". Not A Blog. LiveJournal. Hentet 24. februar 2013.
 28. ^ Northern Ireland Executive (21. april 2009). "HBO to film TV pilot in Belfast, Northern Ireland". Pressemeddelelse. Hentet 13. august 2013. Arkiveret fra originalen den 30. april 2016.
 29. ^ "Medieval keep becomes film set". BBC News. 23. oktober 2009. Hentet 24. februar 2013.
 30. ^ "Northern Ireland fans queue to meet sci-fi guru George RR Martin". Belfast Telegraph. 4. november 2009. Hentet 24. februar 2013.
 31. ^ a b Maggie Taggart (3. marts 2010). Fantasy epic to be filmed in Belfast. Belfast: BBC News.
 32. ^ McCausland, Nelson (5. november 2009). "Game of Thrones". Nelson's View – The Minister's Pen. Blogger. Hentet 24. februar 2013.
 33. ^ "Extras needed for new TV show – Local". Larne Times. 24. juni 2010. Arkiveret fra originalen 1. september 2013. Hentet 11. maj 2011.
 34. ^ McDonald, Henry (28. december 2011). "Northern Ireland film boom fuelled by Game of Thrones and Belfast punk film". The Guardian. Hentet 2. januar 2012.
 35. ^ "The Greatest 'Game of Thrones' Filming Locations". Tripomatic. Hentet 3. februar 2012.
 36. ^ Peregin, Christian (17. november 2010). "'Total elimination of ecosystem' at Dwejra". The Times (Malta). Hentet 21. august 2011.
 37. ^ Hibberd, James (7. januar 2011). "'Game of Thrones' premiere date revealed". Entertainment Weekly. Hentet 24. februar 2013.
 38. ^ "GAME OF THRONES, HBO'S SWEEPING NEW FANTASY SERIES, BEGINS APRIL 17 ON HBO CANADA". Newswire. 22. marts 2011. Arkiveret fra originalen 16. oktober 2014. Hentet 24. februar 2013.
 39. ^ "Game of Thrones: Premiere Date Announced". Sky Atlantic. 22. februar 2010. Hentet 24. februar 2013.
 40. ^ Knox, David (2. juni 2011). "air-date: Game of Thrones". TV Tonight. Hentet 24. februar 2013.
 41. ^ Giannini, Alessandro (7. maj 2011). ""Game of Thrones" mistura capa, espada, fantasia, intriga e muito sexo". UOL Entretenimento. Hentet 24. februar 2013.
 42. ^ Whitman, Howard. "Game of Thrones: The Complete First Season (Blu-ray)". HomeTechTell. Arkiveret fra originalen 17. oktober 2014. Hentet 28. marts 2012.
 43. ^ Hibberd, James (30. november 2011). "'Game of Thrones' scoop: DVD release date, details, photos". Entertainment Weekly. Hentet 5. december 2011.
 44. ^ a b c "Reviewing the Game of Thrones Blu-ray". Westeros.org. 17. februar 2012. Hentet 17. februar 2012.
 45. ^ Lambert, David (13. juli 2012). "Game of Thrones - 'The Complete 1st Season: Collector's Edition' BD/DVD Combo Pack Includes a Dragon Egg!". TV Shows on DVD. Arkiveret fra originalen 16. juli 2012. Hentet 14. juli 2012.
 46. ^ Ryan, Maureen (2. februar 2011). "'Game of Thrones' Changes Its Tune, Hires New Composer". TV Squad. Arkiveret fra originalen 2. februar 2011. Hentet 20. juli 2011.
 47. ^ "Game of Thrones Soundtrack Details". Film Music Reporter. 31. maj 2011. Hentet 15. juni 2011.
 48. ^ Gregory, Mathilda (23. juli 2010). "Is A Game of Thrones the most eagerly anticipated TV show ever?". The Guardian. Hentet 24. februar 2013.
 49. ^ Colins, Scott (8. august 2010). "With 'Game of Thrones,' HBO is playing for another 'True Blood'". Los Angeles Times. Hentet 24. februar 2013.
 50. ^ Tucker, Ken (1. januar 2011). "10 TV Events to Look Forward to in 2011". Entertainment Weekly. Hentet 24. februar 2013.
 51. ^ Poniewozik, James (30. december 2010). "Vacation Robo-Post: TV to Look Forward to in 2011". TIME. Hentet 6. januar 2011.
 52. ^ Roush, Matt (15. april 2011). "Roush Review: Grim Thrones Is a Crowning Achievement". TV Guide. Hentet 11. maj 2011.
 53. ^ a b Tucker, Ken (14. april 2011). "Game of Thrones (2011)". Entertainment Weekly. Arkiveret fra originalen 17. oktober 2014. Hentet 11. maj 2011.
 54. ^ Goodman, Tim (15. april 2011). "Game of Thrones: Review". The Hollywood Reporter. Hentet 11. maj 2011.
 55. ^ a b McNamara, Mary (15. april 2011). "Swords, sex and struggles". Los Angeles Times. Hentet 11. maj 2011.
 56. ^ Stasi, Linda (15. april 2011). "Fantasy land -'Game of Thrones': battles, sex & incest". New York Post. Hentet 11. maj 2011.
 57. ^ "Game of Thrones – Season 1 Reviews, Ratings, Credits, and More at Metacritic". Metacritic. Hentet 5. marts 2012.
 58. ^ Seidman, Robert (19. april 2011). "Updated: HBO Renews "Game of Thrones" For Second Season; Premiere Grossed 4.2 Million on HBO Sunday Night". TV by the Numbers. Arkiveret fra originalen 17. august 2016. Hentet 24. februar 2013.
 59. ^ Hibberd, James (19. april 2011). "'Game of Thrones' premiere ratings are in". Entertainment Weekly. Hentet 24. februar 2012.
 60. ^ Seidman, Robert (19. april 2011). "'Game of Thrones' A Hit Abroad, Sets Ratings Highs for U.K.'s Sky Atlantic". TV by the Numbers. Arkiveret fra originalen 17. august 2016. Hentet 14. august 2013.
 61. ^ "HBO Re-commissions 'Game of Thrones'". The Irish Film & Television Network. Hentet 22. april 2011.
 62. ^ Hibberd, James (19. april 2011). "HBO renews 'Game of Thrones' for second season". Entertainment Weekly. Hentet 24. februar 2013.
 63. ^ Seidman, Robert (21. juni 2011). "Updated: Ned Who? 'Game of Thrones' Soars To Ratings Highs in Season Finale". TV by the Numbers. Arkiveret fra originalen 15. august 2012. Hentet 24. februar 2013.
 64. ^ "Game Of Thrones". Emmys.com. Hentet 24. februar 2013.