Spring til indhold

Gavriil Konstantinovitj af Rusland

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gavriil Konstantinovitj af Rusland
Prins Gavriil Konstantinovitj
Prins af Rusland
ÆgtefællerAntonina Rafailovna Nesterovskaja (g. 1917–50)
Fyrstinde Irina Ivanovna Kurakina (g. 1951)
Fulde navnGavriil Konstantinovtij Romanov
HusHolsten-Gottorp-Romanov
FarKonstantin Konstantinovitj af Rusland
MorElisabeth af Sachsen-Altenburg
Født15. juli 1887(1887-07-15)
Pavlovsk nær Sankt Petersborg, Russiske Kejserrige
Død28. februar 1955 (67 år)
Paris, Frankrig
HvilestedCimetière russe, Sainte-Geneviève-des-Bois nær Paris, Frankrig

Gavriil Konstantinovitj af Rusland (russisk: Гавриил Константинович Романов; tr. Gavriil Konstantinovitj Romanov) (15. juli 188728. februar 1955) var en russisk prins fra Huset Romanov. Han var den anden søn af storfyrst Konstantin Konstantinovitj af Rusland og hans hustru storfyrstinde Jelisaveta Mavrikjevna (født som prinsesse Elisabeth af Sachsen-Altenburg).

Biografi[redigér | rediger kildetekst]

Gavriil Konstantinovitj blev født den 15. juli 1887 i Pavlovsk udenfor Sankt Petersborg i Det Russiske Kejserrige. Han var det andet barn af storfyrst Konstantin Konstantinovitj af Rusland og hans hustru storfyrstinde Jelizaveta Mavrikjevna (født som prinsesse Elisabeth af Sachsen-Altenburg).[1] Prins Gavriil giftede sig den 9. april 1917 i Sankt Petersborg med Antonina Rafailovna Nesterovksaja.[1] Store dele af hans familie blev myrdet under den Russiske Revolution, og han undgik kun selv med nød og næppe at blive henrettet. Han undslap fra Rusland og tilbragte resten af livet i eksil i Frankrig. Han døde den 28. februar 1955 i Paris.[1]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ a b c McNaughton, C. Arnold (1973). The Book of Kings: A Royal Genealogy. Vol. 1. London, U.K.: Garnstone Press. s. 315-17.

Eksterne links[redigér | rediger kildetekst]

KroneSpire
Denne artikel om en kongelig eller fyrstelig person er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi
LetlandSpire
Denne biografiske artikel om en russer, eller en person født i Rusland, er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi