Georg Kuphaldt

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Georg Kuphaldt
Georg Kuphaldt Portrait.jpg
Georg Kuphaldt
Personlig information
Født Georg Friedrich Ferdinand Kuphaldt
16. juni 1853(1853-06-16)
Plön, Holsten
Død 14. april 1938 (84 år)
Berlin, Tyskland
Nationalitet Tysk
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Botaniker, landskabsarkitekt, pomolog, arkitekt, gartner Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Georg Friedrich Ferdinand Kuphaldt (født 6. juni 1853 i Plön i Holsten, død 14. april 1938 i Berlin i Tyskland) var en indflydelsesrig tysk landskabsarkitekt, gartner og dendrolog i det Russiske Kejserrige.[1]

I en alder af 27 blev Kuphaldt forfremmet til den måske mest prestigefyldte stilling i hans karriere som direktør for byens haver og parker i Riga. De følgende næsten 35 år var han ansvarlig for etableringen og udviklingen af den nyoprettede administration af byens haver og parker, hvis strukturer er bevarede indtil i dag. I perioden 1880 til 1914 var han også involveret i planlægningen af parker og haver i hele det russiske imperium. Nogle af Kuphaldts mest berømte værker er Vinterpaladsets og Oranienbaums haver i Sankt Petersborg samt lokaliteter i Nisjnij Novgorod, Dagomys i Sotji, Tsarskoje Selo og Kadriorg Slottet i Tallinn.

Kildehenvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Kāvere, Anne (2007). Rīgas dārzu arhitekts Georgs Kūfalts (lettisk). Riga: Jumava. ISBN 9789984383491. OCLC 191090541.
TysklandSpire
Denne artikel relateret til Tyskland er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Artikelstump
LetlandSpire
Denne biografiske artikel om en russer, eller en person født i Rusland, er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi
LetlandSpire
Denne artikel relateret til Letland er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Artikelstump