George Armitstead

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
George Armitstead

Personlig information
Født 27. oktober 1847 Rediger på Wikidata
Riga, Letland Rediger på Wikidata
Død 17. november 1912 (65 år) Rediger på Wikidata
Riga, Letland Rediger på Wikidata
Gravsted Store kirkegård i Riga Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Rigas tekniske universitet Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Iværksætter, ingeniør, politiker Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

George Armitstead (født 27. oktober 1847 i Riga, Russiske Kejserrige, død 17. november 1912 sammesteds) var en ingeniør, iværksætter og Rigas fjerde borgmester.

George Armitstead blev født ind i en britisk handelsfamilie i Riga, som i dag er hovedstaden i Letland, og på det tidspunkt lå i Det Russiske Kejserrige. Armitstead dimiterede 1869 fra Rigas Polytekniske Institut med udmærkelse, og var en af grundlæggerne af broderskabet Fraternitas Baltica. Han udvidede sin viden ved universiteterne i Zürich og Oxford. Senere virkede han som ingeniør i Rusland. Han returnerede siden til Riga, hvor hans familie ejede mange boliger og fabrikker, og han blev en vigtig person i Rigas sociale liv.

Den 7. maj 1901 blev George Armitstead valgt som Rigas borgmester af Rigas Byråd. Han stod blandt andet for byens hurtige udvikling, og var initiativtager til opførelsen af mange af bygningerne i Rigas, heraf 13 skoler, tre hospitaler, biblioteker og Riga Zoo.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

LetlandSpire
Denne biografiske artikel om en lette, eller en person født i Letland, er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi