George Armitstead

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
George Armitstead

GeorgeArmitstead.jpg

Personlig information
Født 27. oktober 1847Rediger på Wikidata
RigaRediger på Wikidata
Død 17. november 1912 (65 år)Rediger på Wikidata
RigaRediger på Wikidata
Gravsted Store kirkegård i RigaRediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Rigas tekniske universitetRediger på Wikidata
Beskæftigelse Iværksætter, ingeniør, politikerRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

George Armitstead (født 27. oktober 1847 i Riga, Russiske Kejserrige, død 17. november 1912 sammesteds) var en ingeniør, iværksætter og Rigas fjerde borgmester.

George Armitstead blev født ind i en britisk handelsfamilie i Riga, som i dag er hovedstaden i Letland, og på det tidspunkt lå i Det Russiske Kejserrige. Armitstead dimiterede 1869 fra Rigas Polytekniske Institut med udmærkelse, og var en af grundlæggerne af broderskabet Fraternitas Baltica. Han udvidede sin viden ved universiteterne i Zürich og Oxford. Senere virkede han som ingeniør i Rusland. Han returnerede siden til Riga, hvor hans familie ejede mange boliger og fabrikker, og han blev en vigtig person i Rigas sociale liv.

Den 7. maj 1901 blev George Armitstead valgt som Rigas borgmester af Rigas Byråd. Han stod blandt andet for byens hurtige udvikling, og var initiativtager til opførelsen af mange af bygningerne i Rigas, heraf 13 skoler, tre hospitaler, biblioteker og Riga Zoo.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

LetlandStub
Denne biografiske artikel om en lette, eller en person født i Letland, er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi