Gin og tonic

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gin og tonic
Gin and Tonic with ingredients.jpg
Gin og tonic med is og lime
Type Drink
Oprindelsessted Indien Indien
Ingredienser Gin, tonicvand

Gin og tonic (G&T) er en drink, der stammer fra Indien, hvor udstationerede britiske soldater drak tonicvand for at undgå malaria, da tonics daværende indhold af kinin havde en præventiv effekt. [1] Den bitre smag i kinindrikken fik de engelske kolonialister til at blande den med gin og tilsætte citron eller lime, hvorved den kendte cocktail gin og tonic kom til verden.

Gin og tonic laves af to cl gin der hældes i highballglas som aperitif. Ginnen spædes op med tonic, en skive citron eller lime, og glasset fyldes med is.

Nutidens tonicvand indeholder ikke nok kinin til at være virksom mod malaria. Oprindeligt indeholdt tonic essens af kinatræets bark, som havde ligget i blød i brandy eller gin i 5-6 dage. Et glas af dette udtræk 2-3 gange dagligt ville sørge for 1-2 gram kinin dagligt, [2] der er nok til at have en effekt mod malaria.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ http://www.dr.dk/arkivP1/Spoergehjoernet/Udsendelser/2010/02/01154821.htm
  2. ^ "...a glass of a decoction of Cinchona bark (made by soaking the bark in brandy or gin for 5 or 6 days) two or three times a day would have provided at least 1-2g quinine per day." http://www.thetraveldoctor.com.au/gin_tonic.html

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]