Giovanni Vincenzo Gravina

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Giovanni Vincenzo Gravina

Janus Vincentius Gravina.jpg

Personlig information
Pseudonym Bione Crateo Rediger på Wikidata
Født 20. januar 1664 Rediger på Wikidata
Cosenza Rediger på Wikidata
Død 6. januar 1718 (53 år) Rediger på Wikidata
Rom Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Elev af Gregorio Messere, Gregorio Caloprese Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Jurist, skribent, litteraturkritiker, filosof, digter Rediger på Wikidata
Arbejdsgiver Sapienza - Università di Roma Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Giovanni Vincenzo Gravina (20. januar 1664 i Roggiano ved Cosenza i Calabrien6. januar 1718) var en italiensk forfatter, jurist og medstifter af Accademia dell'Arcadia.

Gravina kom fra en velanskrevet famile, og han fik under tilsyn af sin morbror, Gregorio Caloprese (1654-1715), der var en anerkendt digter og filosof, en omfattende uddannelse, inden han drog til Napoli for at studere jura og kanonisk ret. I 1689 kom han til Rom, hvor han året efter kom med i den digterkreds, der var opstået omkring den abdicerede svenske dronning Christina i 1654. I denne kreds blev det litterære selskab Accademia dell'Arcadia grundlagt i 1690 til minde om eksdronning Christina, der var død i 1689. Snart skilte to modstridende tendenser sig ud inden for akademiet: den ene centreret omkring Gravina, der havde Dante og Homer som forbilleder og den anden omkring Crescimbeni, der havde Petrarca som forbillede. Det resulterede i en åbenlys strid, der endte med Gravinas udtræden af akademiet. Han dannede efterfølgende et nyt selskab Accademia dei Quinti i 1711.

Gravina opdagede digteren og librettisten Pietro Metastasio, som han adopterede og hvis uddannelse, han sørgede for. Metastasio blev senere selv et fremtrædende medlem af Accademia dell'Arcadia.

Scritti critici e teorici, 1973

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Vista-kdmconfig.pngArtiklen om Giovanni Vincenzo Gravina kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.