Global Alliance in Management Education

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Stop hand nuvola.svgDenne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at den virker reklamerende snarere end havende encyklopædisk indhold.
Se evt. nærmere begrundelse på diskussionssiden eller i artikelhistorikken.
Stop hand nuvola.svgDenne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at indholdet ser ud til at være skrevet af en person, der må formodes ikke at kunne holde et neutralt synspunkt i sin vurdering af artiklens indhold og/eller relevans. Læs mere om hvilke typer af artikler, du normalt skal afholde dig fra at skrive hér: Typer af selvbiografier.
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

CEMS – The Global Alliance in Management Education eller CEMS (tidligere navn Community of European Management Schools and International companies) er et samarbejde mellem verdens ledende universiteter, herunder handelshøjskoler, og multinationale virksomheder samt NGO’er. CEMS Global Alliance består af 29 akademiske institutioner fra 5 kontinenter, over 70 virksomhedspartnere og 5 sociale partnere fra alle verdenshjørner.[1] CEMS tilbyder en kandidatgrad i international management kaldet CEMS MIM som kan tages i de 29 skoler der er en del af CEMS samarbejdet. Derudover driver CEMS det internationale alumni program, CEMS Alumni Association (CAA), hvor målsætningen er at facilitere et tæt samarbejde mellem nuværende CEMS studerende, tidligere CEMS studerende og virksomhedspartnerne.

Siden CEMS MIMs oprettelse i 2005 har kandidatgraden rangeret blandt verdens absolut bedste indenfor international management. Eksempelvis ligger CEMS MIM i top 10 i Financial Times Master’s in Management rangliste.[2]

CEMS MIM[redigér | redigér wikikode]

CEMS Master’s in International Management (CEMS MIM) er et ét-årigt program der tilbydes af handelshøjskoler og universiteter til udvalgte kandidater der i forvejen studerer en kandidatuddannelse på et af medlems institutionerne. De fire grundlæggende institutioner, University of Cologne, HEC Paris, ESADE og Universitá Bocconi etablerede CEMS MIM i 1988, og var dermed den første supra-nationale kandidatgrad på daværende tidspunkt.[3] Målet med CEMS, er, at sætte en global standard for kvalitetsuddannelse indenfor Management, og som tilbydes til studerende der er målrettede og ønsker at have en ledende rolle i udviklingen af virksomheder i en global kontekst.

Det forventes at de studerende udviser lederskab ved at besidde:

 • Høje akademiske og professionelle færdigheder
 • Evnen til at kunne trives og præstere under et skiftende miljø
 • Evnen til at have forståelse for andre kulturer, værdier og adfærd
 • En villighed til at tage ansvar for samfundet

CEMS MIM består af et basis semester som oftest fuldføres ved hjemmeuniversitet, hvor man er indskrevet, fulgt af et semester der tilbringes i udlandet ved et af CEMS universiteterne. Derudover kræves det, at man gennemfører et Business projekt, et antal kurser inden for business og kommunikation, to sprog eksaminer ud over modersmålet, samt et godkendt praktikophold i udlandet. På trods af at CEMS MIM hovedsageligt fokuserer på uddannelse af høj kvalitet, er programmet unikt idet at det også har et fokus på praktiske forretnings færdigheder, sprogkundskaber og tidlig international erfaring.

Hvert CEMS universitet har et begrænset antal pladser til rådighed, hvilket betyder at udvælgelsesprocessen oftest er krævende og adgangskravene er høje. Udvalgte studerende har oftest et højt karaktergennemsnit, relevant erhvervserfaring og et bevis på at kandidaten taler et eller flere sprog ud over modersmålet.

Udvælgelsesprocessen kan variere på tværs af institutionerne, men oftest er det et krav at kandidaten er indskrevet på et bestemt cand.merc. program ved et af medlemsinstitutionerne før kandidaten får lov til at søge CEMS MIM. Alle CEMS kandidater dimitterer med to kandidatgrader – én kandidatgrad fra hjemmeuniversitet, eksempelvis cand.merc. fra CBS samt én kandidatgrad fra CEMS Master’s in International Management. CEMS MIM betragtes derfor ofte som en dobbel-kandidatgrad, eller på engelsk “dual-degree”.

Rangering[redigér | redigér wikikode]

CEMS har rangeret blandt de top 10 bedste kandidatuddannelser inden for international management i Financial Times Master’s in Management siden dens grundlæggelse i 2005.[2]

2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005
Financial Times Ranking 4 5 7 3 2 2 1 3 2 2 3

CEMS Akademiske Medlemmer[redigér | redigér wikikode]

Skoler som tilbyder kandidatuddannelsen CEMS Master’s in International Management (CEMS MIM):[4]

Land Universitet
Australien Australien The University of Sydney Business School
Østrig Østrig WU (Vienna University of Economics & Business)
Belgien Belgien Louvain School of Management
Brasilien Brasilien Escola de Administração de Empresas de São Paulo-FGV
Canada Canada Ivey Business School
Chile Chile Universidad Adolfo Ibáñez
Kina Kina Tsinghua University School of Economics and Management
Tjekkiet Tjekkiet University of Economics, Prague
Danmark Danmark Copenhagen Business School
Finland Finland Aalto University School of Business
Frankrig Frankrig HEC Paris
Tyskland Tyskland University of Cologne
Hongkong Hong Kong HKUST Business School
Ungarn Ungarn Corvinus University of Budapest
Indien Indien Indian Institute of Management Calcutta
Irland Irland UCD Michael Smurfit Graduate Business School
Italien Italien Università Bocconi
Japan Japan Keio University
Holland Holland Rotterdam School of Management, Erasmus University
Norge Norge Norwegian School of Economics
Polen Polen Warsaw School of Economics
Portugal Portugal Nova School of Business and Economics
Rusland Rusland Graduate School of Management, St. Petersburg University
Singapore Singapore National University of Singapore
Spanien Spanien ESADE Business School
Sverige Sverige Stockholm School of Economics
Schweiz Schweiz University of St.Gallen
Tyrkiet Tyrkiet Koç University Graduate School of Business
Storbritannien Storbritannien The London School of Economics and Political Science

CEMS Virksomhedspartnere[redigér | redigér wikikode]

CEMS indgår i et partnerskab med 70+ virksomheder som bidrager finansielt og samtidigt giver input til undervisningen, således at undervisningen matcher hvad virksomhederne efterspørger. Det betyder at de inviterer til forskellige færdighedskurser, holder foredrag og/eller inviterer studerende til virksomhedsaktiviteter. Her har de studerende mulighed for at lære mere om deres muligheder i den pågældende virksomhed, lære om virksomhedsprocesserne, netværke eller løse cases. Disse forbindelser mellem virksomhederne og de studerende er en ideel mulighed for virksomhederne at markedsføre dem selv, mens de studerende får indblik i virkelig problemstillinger som virksomhederne møder mens de virksomhederne får indblik i nye perspektiver.[5]

CEMS Sociale Partnere[redigér | redigér wikikode]

De første CEMS Sociale partnere tilsluttede sig organisationen i december 2010. Disse var blandt de første nonprofit og NGO’er som bidrog til alliancen og dets arbejde. Ligesom virksomhedspartnerne, er de sociale partnere med til at udvælge kandidater, give forslag til pensum, tilbyder praktikpladser samt ansættelsesmuligheder. Samarbejdet med de sociale partnere har bl.a. medført til, at CEMS har underskrevet PRME deklarationen (Principles of Responsible Management Education), med målet om at lære de kommende generationer af ledere om bæredygtige ledelsesprincipper og virksomhedspraksis.[6]

CEMS Alumni Association (CAA)[redigér | redigér wikikode]

CAA blev stiftet i 1993 af CEMS dimittender. Foreningen er et internationalt netværk med 10.000 medlemmer på verdensplan.[7]

CAA ledes af en Alumni bestyrelse og er repræsenteret i mange lande gennem lokale komiteer (Local Committees). De lokale komiteer er ansvarlige for at holde kontakten med CEMS alumni samt at organisere forskellige aktiviteter, professionelle såvel som sociale. Alumni bestyrelsen består af en CAA præsident, en CEMS formand, en repræsentant af CEMS Student Board, en repræsentant for CEMS medlemsskolerne, tre lokale committee repræsentanter, to senior alumni og to junior alumni.

Alumni bestyrelsens mission, er, at give alumni medlemmerne mulighed for at udvikle sig både på det personlige niveau såvel som karrieremæssigt gennem forskellige initiativer. Alumni bestyrelsen repræsenterer også alumni medlemmernes interesser ved CEMS udøvende bestyrelse.

External links[redigér | redigér wikikode]

References[redigér | redigér wikikode]

 1. ^ http://www.cems.org/about-cems/overview/key-facts-figures
 2. ^ a b http://rankings.ft.com/businessschoolrankings/masters-in-management-2015
 3. ^ http://www.forbes.com/sites/mattsymonds/2014/05/20/the-rise-and-rise-of-the-masters-in-management/
 4. ^ School list | CEMS
 5. ^ http://www.cems.org/corporate-partners/list
 6. ^ http://www.cems.org/sustainability/strategy/social-partners
 7. ^ http://www.cems.org/alumni/association