Global Kontakt

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Global Kontakt (tidligere Afrika Kontakt) er en dansk aktivistorganisation og NGO som hører til på Nørrebro i København. Afrika Kontakt hed tidligere blandt andet Sydafrika Kontakt.

Aktiviteterne har fra organisationens start i 1978 været udført af frivillige aktivister, hvor temaerne i tidens løb har omhandlet bl.a. kampen mod hvidt mindretalsstyre i det sydlige Afrika, isolation af apartheidstyret i Sydafrika, og støtte til afrikanske befrielsesbevægelser. Det er de frivillige der har ansvaret for de projekter i Danmark og Afrika, som Global Kontakt organiserer sammen med partnerorganisationerne. Global Kontakt har projekter i Zimbabwe, Swaziland, Sydafrika, Zambia og Uganda. Global Kontakt samarbejder med folkelige bevægelser og organisationer i Afrika, som forsøger at styrke demokratiet i deres respektive lande, og gøre de fattigste bevidste om deres sociale og økonomiske rettigheder. Global Kontakt arbejder desuden med advocacy og lobbyvirksomhed i Danmark og EU.[1][2][3][4][5][6][7][8]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Afrika Kontakt – The former Anti-Aparthed in Denmark | U-landsnyt.dk". Arkiveret fra originalen 15. september 2010. Hentet 21. april 2010.
  2. ^ Vores historie | AFRIKA KONTAKT
  3. ^ Fra vor egen Verden | AFRIKA KONTAKT
  4. ^ Medlemsoversigt
  5. ^ Africa Contact volunteer harassed by Swazi police « Stiff Kitten's Blog – development & socio-political issues
  6. ^ Søndergaard donerer rejsepenge til Afrika Kontakt · Folkebevægelsen mod EU (Webside ikke længere tilgængelig)
  7. ^ Kolonisering forklædt som handelsaftaler — Internationalt Forum (Webside ikke længere tilgængelig)
  8. ^ Webside ikke længere tilgængelig, Søg i webarkiv:[1] Skabelon:Dødt link/www.modkraft.dkmodkraft.dk

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]