Gnarls Barkley

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gnarls Barkley
Information
Oprindelse USA
Genre Alternativ rock, neosoul, rhythm and blues med flere Rediger på Wikidata
Aktive år 1999–i dag
Pladeselskab Downtown, Atlantic
Medlemmer Danger Mouse
Cee-Lo Green
Kendte værker
Crazy Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
gnarlsbarkley.com
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Gnarls Barkley er en duo bestående af DJ, musiker og producer Danger Mouse, fra New York og rapper Cee-Lo Green fra Atlanta.

Deres første hit "Crazy" blev den mest sælgende single i 2006 i Storbritannien.

Gnarls Barkley er opkaldt efter basketballspilleren Charles Barkley, og består af dj'en og produceren Danger Mouse og rapperen og soulcrooneren Cee-Lo.

Danger Mouse er bedst kendt som manden, der uden at cleare med rettighedshaverne, miksede Jay-Z's vokaler fra 'The Black Album' med musikken fra The Beatles 'The White Album' og med det kreerede bootleg-klassikeren 'The Grey Album' (2004). Et album, der blev skamrost og fik mærkatet mesterværk klistret på sig, og på ny bragte diskussionen om brug af samples og "stjålet musik" op i medierne verden over.

På trods af at Danger Mouse kom på pladeselskabernes sorte liste har han dog endt som sejrsherren i det lange løb. Efterfølgende har han med stor succes stået bag Gorillaz-albummet 'Demon Days' (2005) og Dangerdoom-albummet 'The Mouse and the Mask' sammen med undergrundshelten MF Doom.

Rapperen og sangeren Cee-Lo (Green) er oprindelig frontfigur i Atlanta-hiphopgruppen Goodie Mob, der i sidste halvdel af 90'erne førte sig frem – bl.a. i selskab med Outkast – med et par rigtig stærke albums.

I 2002 gik Cee-Lo solo og har udgivet to albums til dato. Senest 'Cee-Lo Green… is the Soul Machine' i 2004.

I 2005 gik de to kunstnere sammen i projektet Gnarls Barkley. Første single 'Crazy' blev et giganthit, og gik som det første nummer nogensinde ind som nummer 1 på den engelske hitliste alene på grund af download-sang.

Deres første album St. Elsewhere blev udgivet af Warner Music Group den 24. april 2006 i Storbritannien og den 9. maj i USA af Atlantic/Downtown records. Deres andet album som kom i 2008 hedder The Odd Couple

Diskografi[redigér | rediger kildetekst]

Albums[redigér | rediger kildetekst]

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]


Denne artikel stammer hovedsagelig fra DR's musikleksikon. Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet helt erstattet af anden tekst, bedes denne skabelon venligst fjernet.