Goathland

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Goathland Grocery Store, som i "Små og store synder" ses som Aidensfields landhandel.
Scripps' værksted og begravelsesforretning, som ligger på hovedgaden i Goathland, lige overfor byens hotel.
Goathland station, der bliver brugt som Hogsmeade station i Harry Potter-filmene og som Aidensfield Station i Små og store synder.

Goathland er en lille landsby med ca. 400 indbyggere, beliggende i Yorkshire i England. Byen ligger i North York Moors-nationalparken nær ved Whitby. Byen er omgivet af skøn og smuk natur og har sin egen jernbanestation på den dampdrevne jernbanestrækning North Yorkshire Moors Railway[1].

Goathland på film[redigér | redigér wikikode]

Goathland har rødder helt tilbage til vikingetiden, men er nutildags bedst kendt for at lægge omgivelser til filmens og TV's verden. Der har ikke fundet nogen nævneværdige forandringer sted i byens udseende gennem de seneste mange år, hvilket har gjort byen til de perfekte kulisser for filmoptagelser, der rækker nogle årtier tilbage i tiden.

Heartbeat[redigér | redigér wikikode]

Serien "Heartbeat"[2], som i Danmark er kendt som Små og store synder, foregår meget af tiden i den lille by Aidensfield. Denne by er fiktiv og opfundet til serien, men det er i Goathland, at optagelserne har fundet sted. Aidensfields landhandel, hotellet, jernbanestationen, autoværkstedet og så videre kan altsammen ses i virkelighedens verden i Goathland.

Selv skiltene på huse og butikker ses flerer steder med navnet Aidensfield på, og den karakteristiske politibil (Ford Anglia med den specielle skrånende bagrude) holder parkeret i byen.

Harry Potter[redigér | redigér wikikode]

I Harry Potter-filmene[3] ligger stationen Hogsmeade Station tæt på kostskolen Hogwarts. Det er her Hogwartsekspressen kører til og fra når eleverne skal starte på skoleåret.

I filmene bliver Goathland jernbanestation brugt som Hogsmeade Station. Den blev bygget tilbage i 1865 og er stort set ikke ændret siden da.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Koordinater: 54°24′0.79″N 0°43′11.82″V / 54.4002194°N 0.7199500°V / 54.4002194; -0.7199500