Godsbanen (Aarhus)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Godsbanen. (Se også artikler, som begynder med Godsbanen)
Kulturproduktionscentret Godsbanen, indgang 3A

Kulturproduktionscentret Godsbanen er indrettet i den tidligere Aarhus Godsbanegård i Skovgaardsgade 3 midt i Aarhus.

Beslutningen om etablering af et kulturelt produktionscenter på godsbanegården blev allerede truffet i 2003, og projektet blev realiseret i et samarbejde mellem Aarhus Kommune og Realdania.

Godsbanen blev indviet 30. marts 2012 efter en større ombygning og renovering og er i dag et kulturelt produktionscenter for scenekunst, billedkunst, film, musik og litteratur. Visionen er at alle kan få realiseret drømme og projekter inden for design, kunst og kultur – uanset niveau.

Faciliteter[redigér | redigér wikikode]

Udsyn til den oprindelige og renoverede godsbanegårds hovedbygning fra taget af den nye tilbygning.
Den nye tilbygning, der blandt andet huser en restaurant, Teater Katapult og Åbne Scene.

Godsbanen huser en lang række kulturelle aktører. Bl.a.

Også de tidligere HUSETS værksteder har fået god plads i Godsbanens Produktionshal og hedder nu Godsbanens Åbne Værksteder.

Godsbanens 10.500 m² faciliteter lejes ud til alle og omfatter blandt andet blackboxen Åbne Scene, Rå hal med plads til 1.200 personer, projektpladser, udstillingsfaciliteter, gæsteboliger, mødelokaler, prøvelokaler og store og små projektrum.

Omgivelserne[redigér | redigér wikikode]

Områderne omkring den gamle Godsbanebygning – fra Skovgaardsgade og ud under Ringgadebroen - tæller i alt 100.000 m². Her ligger genbrugsstationen REUSE og DSBs gamle lagerbygninger, toldhus og presenning-tørrehal huser små alternative virksomheder. Området rummer også Kultur- og Erhvervsplatformen Institut for (X), et urbant laboratorie og permanent platform for midlertidige projekter. Her er græsrødder, kreative virksomheder, værksteder, cafeer, skate bowl, slackline, volleybane og meget mere.

Mere end 200 personer har sit daglige arbejde på Godsbanen og Institut for (X), og 130 cvr-numre er tilknyttet stedet.[1][2][3][4][5][6]

Noter[redigér | redigér wikikode]

Koordinater: 56°09′N 10°11′Ø / 56.15°N 10.19°Ø / 56.15; 10.19

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]