GoldSrc

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Stop hand nuvola.svgMaskinoversættelse og/eller tvivlsomt indhold
Denne sides indhold bærer præg af at være en maskinoversættelse og/eller meget dårligt og uklart formuleret (også kaldet "dåsedansk"). Det vurderes at sproget er så dårligt og eventuelt forkert eller til at misforstå, at det bør omskrives eller oversættes på ny. Du kan hjælpe med at oversætte til korrekt dansk i denne og lignende artikler.
Hvis dette ikke sker inden for kort tid, kan en sletning komme på tale.
Se evt. denne sides diskussionsside eller i artikelhistorikken.

GoldSrc (udtales "Gold Source") er en GameEngine (spilmotor) udviklet af Valve Corporation, der først blev fremvist i 1998s første person shooter (FPS) Spil Half-Life. Elementer af GoldSrc er baseret på en stærkt ændret version af Id Software's Quake-motor. Efter Half Life's udgivelse udviklede de motordrevne fremtidige titler, der blev udviklet af eller med tilsyn fra Valve, herunder Half Life's expansions, Day of Defeat og flere titler i Counter-Strike serien.

GoldSrc blev efterfulgt af Source-motoren med udgivelserne af Counter-Strike: Source og Half-Life 2 i 2004, selv om Valve fortsat støtter motoren med periodiske opdateringer

Udvikling[redigér | redigér wikikode]

Grundlaget for GoldSrc er den motor, der anvendes i videospil Quake, om end med tung modifikation af Valve Corporation, på det tidspunkt, der hedder Valve Software. Mens motoren tjente som grundlag for GoldSrc, har Gabe Newell oplyst, at et flertal af den kode, der blev brugt i motoren, blev skabt af Valve selv, ikke taget fra Quake. GoldSrcs kunstige intelligenssystemer blev for eksempel hovedsageligt lavet fra bunden. [1] Motoren genbruger også kode fra andre spil i Quake-serien, herunder QuakeWorld og Quake II, men denne genanvendelse er minimal i forhold til den oprindelige Quake. [2] I 1997 ansatte Valve Ben Morris og erhvervede Worldcraft, et værktøj til at oprette brugerdefinerede Quake-kort. [3] Værktøjet blev senere omdøbt til Valve Hammer Editor og blev det officielle kortlægningsværktøj til GoldSrc.

Før oprettelsen af ​​Source-motoren havde GoldSrc-motoren ingen rigtig titel og blev simpelthen kaldt "Half-Life-motoren". Når Kilde blev oprettet, forfalskede Valve koden fra Half-Life-motoren for at gøre Kilde-motoren. Dette skabte to hovedmotorafdelinger, der hver bruges til forskellige formål. Den ene hedder "GoldSrc" og den anden "Src". Internt blev alle spil med den første variant omtalt som "Goldsource" for at differentiere de to grene. Til sidst blev det noget af en moniker for motoren og blev vedtaget som den officielle titel eksternt.

Valve Corporation udgav versioner af GoldSrc-motoren til OS X og Linux i 2013, og efterhånden overfører alle deres første partititler udnyttelsen af ​​motoren til platformene inden udgangen af ​​året.