Googleplex

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Googleplex set fra syd

Googleplex er navnet på Google's hovedkvarter lokaliseret i Silicon Valley i Californien, USA. Googleplex er en fælles betegnelse for en række af Google's bygninger i området, da Google over flere omgange har købt og lejet sig ind i andre bygninger i området pga. pladsmangel. Navnet Googleplex er en sammentrækning af firmanavnet Google og ordet complex pga. bygningernes arkitektoniske udtryk og beliggenhed, og er samtidig en reference til tallet googolplex.

Bygningerne[redigér | redigér wikikode]

Oprindeligt bestod den originale Googleplexbygning af Silicon Graphics tidligere hovedkvarter, men disse bygninger blev hurtigt for trange forhold for Google, der de senere år har udvidet enormt. For at møde pladskravene er tilstødende bygninger købt eller lejet, og samtlige bygninger falder ind under navnet Googleplex. Fælles for bygningerne er at de alle er lave, men fylder arealmæssigt enormt meget.

Til at transportere medarbejderne til og fra arbejde fra San Francisco benyttes "Google busser", som kan transportere op til 155 medarbejdere ad gangen direkte til de forskellige Googleplex bygninger.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Koordinater: 37°25′19.2″N 122°5′2.4″W / 37.422000°N 122.084000°V / 37.422000; -122.084000

Broom icon.svg Der er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket muligvis er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres i artiklen.
Question book-4.svg