Gossip Girl

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Broom icon.svg Formatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Gossip Girl
Gossip Girl title card.jpg
Genre DramaserieRediger på Wikidata
Skabt af Josh SchwartzRediger på Wikidata
Medvirkende Blake Lively,
Taylor Momsen,
Leighton Meester,
Jessica Szohr,
Kelly Rutherford,
Kaylee DeFer,
Chace Crawford,
Ed Westwick,
Penn Badgley,
Matthew SettleRediger på Wikidata
Originalsprog EngelskRediger på Wikidata
Sæsoner og afsnit
Antal sæsoner 6Rediger på Wikidata
Antal afsnit 121Rediger på Wikidata
Produktion
Location New York CityRediger på Wikidata
Produktionsland USARediger på Wikidata
Oprindelig kanal The CWRediger på Wikidata
Links
Officiel hjemmesideRediger på Wikidata
Gossip GirlIMDb (Engelsk)Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Gossip Girl er en amerikansk ungdomstv-serie, der sendes i USA på The CW og i Danmark på TV2 Zulu. Serien er baseret på en populær serie af ungdomsbøger af samme navn, skrevet af Cecily von Ziegesar. Serien er delt op i 6 sæsoner.

Overblik[redigér | redigér wikikode]

Gossip girl handler om en gruppe priviligerede unge i New Yorks Upper East Side, hvor pigerne går på Constance Billard og drengene går på St. Judes. Serena Van Der Woodsen er "Upper East Side it girl". Hendes bedste veninde, Blair Waldorf, er "The Queen" og bliver derfor kaldt "Queen B" Blair kommer sammen med den charmerende Nate Archibald, der er bedste venner med den lidt perverse Chuck Bass. Derudover er der nørdede Dan Humphrey og hans lillesøster Jenny.

Sæson 1[redigér | redigér wikikode]

Den første sæsons primære fokus er Serenas pludselige tilbagevenden til Upper East Side efter hendes mystiske forsvinden. Oprindeligt menes Serenas engangsknald med Nate Archibald, kæreste til Serenas bedste veninde Blair Waldorf, at være Serenas grund til at forlade byen, men nær slutningen af ​​sæsonen ankommer Serenas tidligere veninde, Georgina Sparks, på Upper East Side og afslører at samme nat Serena havde sex med Nate, mødte hun Georgina på Stanhope Hotel, hvor en mand døde i hendes tilstedeværelse under indflydelse af narkotika, mens det blev filmet. Sæsonen kredser også omkring Serenas forhold til outsider Dan Humphrey; Blairs forhold med Nate og hendes affære med hans bedste ven Chuck; en kort romance mellem Serenas mor og Dan fars; Blair og Jennys mentor-protegé forhold; og ankomsten af ​​Dans tidligere bedste veninde, Vanessa Abrams. Sæsonen slutter med afsløringen af ​​Serenas hemmelighed, der forårsager opløsningen af ​​Dan og Serena, og Blair der må tage alene til Europa, eftersom Chuck aldrig dukkede op i lufthavnen. Pilotepisoden af showet følger den første bog i Gossip Girl-serien, men efterfølgende begynder showet at adskille sig fra bøgerne med forskellige historier.

Manuskript[redigér | redigér wikikode]

Tv-serien er skrevet af bl.a. Josh Schwartz og Stephanie Savage, der tidligere har stået bag bl.a. Orange County.

Personer[redigér | redigér wikikode]

Hele serien fortælles af den såkaldte Gossip Girl, som spilles af Kristen Bell.

Handling[redigér | redigér wikikode]

Blair Waldorf er "The Queen B" blandt pigerne på Constance Billard privatskole i New York. Men Blairs tilsyneladende perfekte tilværelse med også den tilsyneladende perfekte kæreste Nate Archibald bliver bragt ud af kurs, da hendes tidligere bedste veninde Serena van der Woodsen vender tilbage fra kostskolen. Serenas tilbagekomst sætter gang i en af mange konflikter på Upper East Side. Blairs kæreste med Nate Archibald, som også er bedste venner med 'bad boy', Chuck Bass. Der ikke er i gang med at finde den eneste ene i stedet tager har han en sort liste hvor han næsten hver eneste dag tager en tilfældig pige med hjem. Sidst i sæson 1, bliver mysteriet om, hvorfor Serena rejste så pludseligt og uden forklaring, afsløret.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Fjernsyn Stub
Denne artikel om et tv-program er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
List-Icon.svg Manglende infoboks
Nogle af informationerne i denne artikel kunne med fordel samles eller opsummeres i en infoboks, som det anbefales i stilmanualen