Grafikkort

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Et ATI Radeon 9800XL-grafikkort

Grafikkortet er det komponent i en PC, som beregner billedet, der vises på skærmen. Selve grafikkortet har sin egen GPU, som bliver brugt udelukkende til grafikberegninger. Grafikkortet kan både fås som en integreret del af computerens bundkort, og som et separat kort der sættes i bundkortet. De integrerede kort er historisk set blandt tidens langsommeste kort, men klarer fint det meste computerarbejde. De hurtigste integrerede kort kan som regel trække de nyeste computerspil ved laveste visuelle indstillinger. Med de eksterne nyere dedikerede grafikkort, kan man køre dem i SLI eller CrossFire, hvor man så får en stærkere ydelse ud af kortet. Man kan derfor opnå kraftigere ydelse, og det er især brugt hvis at man kører med flere skærme ad gangen, for eksempel NVIDIA Surround.

Man kan lige som på en CPU også overclocke et grafikkort. Det gør at den kan foretage flere beregninger hurtigere, og det gør også at man kan have bedre grafik i spillene. De ekstreme grafikkort, kan som standard købes med en vandkøle blok, lige til at sætte i sin computer. Det gør at der kommer bedre muligheder for at overclocke grafikkortet.

De mest udbredte producenter af grafikkort, er i dag ATI, NVIDIA og Intel. Intel producerer udelukkende integrerede grafikkort.

Se også[redigér | redigér wikikode]

It Stub
Denne it-artikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.