Grand Theft Auto: Liberty City Stories

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDenne artikel behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.
Grand Theft Auto: Liberty City Stories
Generelle oplysninger
Udvikler Rockstar LeedsRediger på Wikidata
Udgiver Rockstar GamesRediger på Wikidata
Distributør Take-Two InteractiveRediger på Wikidata
Udgivet 24. oktober 2005Rediger på Wikidata
Genre Actioneventyr
sandkassespilRediger på Wikidata
Spiltype Singleplayer
MultiplayerRediger på Wikidata
Platforme PlayStation 2
PlayStation 3
PlayStation Portable
iOS
AndroidRediger på Wikidata
Eksterne links
Grand Theft Auto: Liberty City Stories' hjemmeside
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Grand Theft Auto: Liberty City Stories er et action-adventure videospil udviklet i et samarbejde mellem Rockstar Leeds og Rockstar North, og udgivet af Rockstar Games. Det blev udgivet den 24. oktober 2005 til PlayStation Portable. Det er det niende spil i Grand Theft Auto-serien. Spillet efterfulgte Grand Theft Auto: San Andreas og blev efterfulgt af Grand Theft Auto: Vice City Stories. Det er et prequel til Grand Theft Auto III. Det blev udgivet og distribueret af Capcom til den japanske udgivelse. Det blev også udgivet til PlayStation 3 via PlayStation Network den 2. april 2013.

Et port til PlayStation 2 blev udgivet den 6. juni 2006 i Nordamerika. På tidspunktet for udgivelsen var den anbefalede salgspris på PS2-porten omkring halvdelen af prisen på PSP-versionen. PS2-porten har ikke den tilpassede soundtrack-ripping-kapacitet i sammenligning med PSP-modparten. Den blev også frigivet til henholdsvis iOS, Android og Fire OS-enheder henholdsvis den 17. december 2015, den 11. februar 2016 og den 11. marts 2016.

Handling[redigér | redigér wikikode]

I starten af spillet ser man hovedpersonen Antonio "Toni" Cipriani (Danny Mastrogiorgio) have været tvunget til at bo i udlandet efter at have dræbt en mand på ordrer fra Salvator Leone (Frank Vincent), og besluttede at vende tilbage til Liberty City. Ved ankomsten er Toni mødt af Salvatore og et medlem af Leone-familien, Vincenzo "Lucky Vinnie" Cilli (Joe Lo Truglio), der stod til fremtrædende under Tonis fravær. Vincenzo instrueres af Salvatore til at sætte Toni op med en lejlighed og et job i Liberty City. Ikke lang tid efter afslutter Toni ved erkendelsen, at Vincenzo havde oprettet et job designet for at sikre, at Toni skulle blive fanget af politiet. Toni begynder derefter at arbejde sammen med en tidligere medlem af den rivaliserende kriminelle Sindacco-familie, der nu er loyal over for Leone, JD O'Toole (Greg Wilson), men dette er kortvarigt, da en anden medlem af familien er beordret til at dræbe O'Toole på samme dag som han har beregnet til at blive en skabt mand inden for familien.

Noget tid efter modtager Toni et opkald fra Vincenzo, hvor han insisterer på, at han er undskylder over situationen vedrørende Tonis tidligere arbejde med ham og beder Toni om at mødes. Det viser sig imidlertid at være en fælde sat af Vincenzo, så han får Tonis plads i Leone familien. Toni bliver derefter angrebet af håndlangere, der er loyale over for Vincenzo, men undertrykker dem hurtigt og dræber Vincenzo i processen. Efter Vincenzos død fortsætter Toni med at arbejde for Salvator Leone.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.