Graveyard

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Graveyard
W0842-Hellfest2013 Graveyard 70101.JPG
Information
Oprindelse Sverige
Genre(r) Hård rock
Hjemmeside myspace.com/graveyardsongs,

Graveyard er et hård-rock band fra Göteborg, Sverige. De blev dannet i 2006.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Joakim Nilsson, Rikard Edlund (begge tidligere medlemmer af Norrsken), Axel Sjöberg og Truls Mörck dannede bandet Graveyard i 2006. Da Norrsken gik i opløsning i 2000, dannede guitaristen Magnus Pelander folk metal bandet Witchcraft og Nilsson og Edlund blev en del af blues rock bandet Albatros. Sjöberg spillede trommer i Albatros. Det blev gradvist et mere seriøst projekt, samtidig med at de blev mere utilfredse med deres lyd. Da Albatros gik i opløsning blev Nilsson og Edlund enige om at søge tilbage mod deres rødder. Nilsson forklarer i et interview ”Jeg er sanger, men i Albatros spillede jeg kun guitar. Rikard Edlund spillede guitar, men han er bassist. Vi ville også have en mere direkte rock lyd.”

Sammen med Sjöberg og guitarist/sanger Truls Mörck begyndte de at øve som Graveyard. Under indspilningerne til deres debut udgivelse blev Truls Mörck udskiftet med guitaristen Jonatan Ramm. De har udgivet tre album, ”Graveyard” (2008), ”Hisingen Blues” (2011) og "Lights Out" (2012).

Bandet har blandt andet turneret med og åbnet for grupper som Clutch, Iron Maiden, Motörhead, Deep Purple og Soundgarden.

Musikgruppe Stub
Denne artikel om en musikgruppe er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.