Green Party of England and Wales

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Green Party of England and Wales er et britisk politisk parti, der har sine ideologiske rødder i grøn ideologi, grøn socialisme og økologisme.

Partiet har eksisteret i sin nuværende form siden 1990, men dets historie går dog helt tilbage til 1972. Siden 2012 har Natalie Bennett været leder af partiet. I 2014 havde partiet et medlemstal på 17.000.

Først startede partiet med at omfatte hele Storbritannien, men i løbet af 1990'erne brød partiets organisationer i Skottland og Nordirland ud; i Skotland oprettedes Scottish Green Party.

Den største popularitet partiet hidtil har opnået var i slutningen af 1980'erne, da partiet fik 2 millioner stemmer, tilsvarende 15 % af stemmene, ved Europa-Parlamentsvalget i 1989.

Partiets to repræsentanter i Europa-Parlamentet samarbejder med Scottish National Party og Plaid Cymru – Party of Wales, indenfor EU-grupperne medlem af Gruppen af De Grønne/Europæiske Frie Alliance. Ved Europa-Parlamentsvalget 2014 i Storbritannien fik partiet 1.136.670 stemmer, hvilket rakte til tre mandater.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]