Grete Tulinius

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Grete Tulinius
Født 22. maj 1964 (57 år) Rediger på Wikidata
Nationalitet Danmark Dansk
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Stemmeskuespiller, skuespiller Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Grete Tulinius (født 22. maj 1964) er en dansk skuespiller og speaker.

Grete Tulinius er uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole i 1988. Hun har medvirket i en lang række forestillinger på teatre over hele landet, men er mest kendt for sit virke som speaker og indlæser. Hun underviser desuden i oplæsning og mikrofonteknik på bl.a Københavns Universitet.

Grete Tulinius har lagt stemme til mere end 200 dokumentarprogrammer for Danmarks Radio, ca. 300 lydbøger for bl.a Gyldendal, Lindhardt og Ringhof og Biblioteksmedier, mange reklamerTV og radio samt firma- og produktpræsentationer på internettet på både dansk og engelsk. Hun har også lagt stemme til Nakoma i tegnefilmene om Pocahontas. Af populære lydbøger kan bl.a nævnes Ida Jessens bøger om Hvium: Den der lyver, Det første jeg tænker på samt Børnene. Og i 2011 genudgav Gyldendal Jean M. Auels populærer serie Jordens Børn med Grete Tulinius som indlæser. Hendes stemme kan desuden høres så forskellige steder som i telefonen, f.eks Jobcenter København og på Statsministeriets hjemmeside til rundvisning i Statsministeriet og på Marienborg.[1][2]

Grete Tulinius er cand.scient i biologi-bioteknologi fra Landbohøjskolen med speciale i plantebiologi. Arbejder med populærvidenskabelig formidling af naturvidenskabelige emner både skriftligt og mundtligt. Hun afsluttede i 2009 uddannelsen til bioenergetisk psykoterapeut ved Institut for Sensetik og er desuden fadderskabs-administrator for Aktion Børnehjælp.

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Statsministeriet". Arkiveret fra originalen 8. oktober 2011. Hentet 6. september 2011.
  2. ^ "Statsministeriet". Arkiveret fra originalen 6. juni 2009. Hentet 6. september 2011.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

DanmarkSpire
Denne biografi om en dansker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi
Vista-kdmconfig.pngArtiklen om Grete Tulinius kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.