Grindhouse (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Grindhouse
Overblik
Genre Exploitation-film,
thriller,
actionfilm,
gyserfilm,
Zombiefilm med flere Rediger på Wikidata
Instrueret af Planet Terror:
Robert Rodriguez
Death Proof:
Quentin Tarantino
Falske trailers:
Robert Rodriguez
Rob Zombie
Edgar Wright
Eli Roth
Manuskript af Robert Rodriguez
Quentin Tarantino
Medvirkende Kurt Russell
Freddy Rodríguez
Bruce Willis
Michael Biehn
Fotografering Robert Rodriguez
Quentin Tarantino
Klip Sally Menke Rediger på Wikidata
Musik af Robert Rodriguez
Carl Thiel
Graeme Revell
Produceret af Elizabeth Avellan
Erica Steinberg
Robert Rodriguez
Quentin Tarantino
Distributør Dimension Films
The Weinstein Company
Udgivelsesdato 6. april 2007 (USA)
Længde 191 min
Oprindelsesland USA
Sprog Engelsk
Budget $53.000.000
Links
på IMDb
Grindhouses hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Grindhouse er en amerikansk filmantologi fra 2007, instrueret af Robert Rodriguez og Quentin Tarantino. Robert Rodriguez' bidrag hedder Planet Terror mens Tarantinos har fået titlen Death Proof. I USA blev de to film samt en række falske film-trailers udsendt samlet, med en total-længde på 191 minutter. Oprindeligt var det også planen at udsende dem således i resten af verden, men da Grindhouse floppede stort i Amerika, valgte man i stedet at splitte dem op. Quentin Tarantino og Robert Rodriguez fik deres respektive film klippet om, så de i Europa, og altså også i Danmark, findes som to separate spillefilm.

Dermed blev en række af de falske film-trailers også udklippet. Kun traileren til den ikke-eksisterende film Machete med Danny Trejo blev udsendt sammen med Planet Terror. De resterende trailers er: Werewolf Women of the SS (med Nicolas Cage, Udo Kier og Sybil Danning), Don't (med Simon Pegg) og Thanksgiving (med Michael Biehn og Eli Roth). Dog er Machete udkommet med Danny Trejo i 2010.

Death Proof[redigér | rediger kildetekst]

Death Proof er filminstruktøren Quentin Tarantinos bidrag til fællesprojektet. Filmen er en hyldest til Grindhouse-filmene fra 60'erne og 70'erne. Filmens handling udspiller sig i henholdsvis Texas og Tenessee, hvor man følger to forskellige grupper af piger der er på bytur. De ved dog ikke at de bliver forfulgt af den koldblodige og kæphøje Stuntman Mike (spillet af Kurt Russell) som terroriserer landevejene i sin potente og lynhurtige racer.Tarantino optræder i øvrigt også selv i Death Proof som en lokal bartender.

Grindhouse-begrebet[redigér | rediger kildetekst]

Grindhouse-begrebet er ikke videre kendt udenfor USA. Grindhouse er betegnelsen for de specielle typer amerikanske biografer, fra 60'erne og 70'erne, hvor publikum kunne se to lavbudget-film for éns pris. Og hvilke film. – Filmene var ofte meget voldelige, og nøgleordene var blod, action, sex og andre chokerende elementer. Biografernes popularitet skyldtes Hollywoods strenge censur. Filmene som blev vist i Grindhouse-biograferne var nemlig lavet direkte hertil. Filmproducenterne var uafhængige og dermed ikke underlagt Hollywoods censur. Grindhouse filmene kæmpede side om side med Drive-in biograferne, der primært viste mainstream film. Grindhouse-biograferne og genren uddøde i starten af 80'erne, da hjemmevideoen med Betamax og VHS overtog markedet.

Medvirkende[redigér | rediger kildetekst]

Planet Terror:

Death Proof:

De falske film-trailers:

Eksterne Henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

AmerikanskSpire
Denne artikel om amerikansk film er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Film