Grønlands Handelsskole

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Grønlands Handelsskole (grønlandsk: Niuernermik Ilinniarfik ("Det sted man lærer at handle")) er en handelsskoleGrønland. Handelsskolen har to afdelinger, en i Nuuk (Godthåb) og en i Qaqortoq (Julianehåb).

Handelsskolen i Nuuk[redigér | rediger kildetekst]

Afdelingen i Nuuk huser ca. 350 elever og studerende fordelt på mange forskellige uddannelser - samt omkring 1000 kursister årligt.

Skolen udbyder en lang række uddannelser, der i store træk svarer til de danske: TNI Basis og TNI (HG), TNI-12 (HGS), NI-1 (1-årig HHX til gymnasieuddannede), forskellige linjer inden for akademiuddannelserne, juridisk sagsbehandleruddannelse, finansuddannelsen samt forskellige lederuddannelser.

Desuden har skolen et samarbejde med Aalborg Handelsskole og Tietgen i Odense, hvilket medfører i udveksling af elever og lærere.

Derudover udbydes en lang række forskellige kurser og efteruddannelser via skolens kursusafdeling og ledelsesakademi.

Handelsskolen i Qaqortoq[redigér | rediger kildetekst]

På handelsskolen i Qaqortoq er der omkring 180 daglige elever og studerende fra hele landet fordelt på TNI (HG), HHX og serviceøkonomuddannelsen med speciale i turisme. Der er ca. 30 ansatte. Handelsskolen i Qaqortoq (Julianehåb) er den eneste butiksskole i Grønland med skoleophold for detailelever og virksomhedskurser for detailhandelen. Desuden er skolen en del af det grønlandske hjemmestyres realkompetencesystem, idet der afholdes kompetenceudviklingskurser for for ufaglærte butiksmedarbejdere i hele landet.

Handelsskolen i Qaqortoq tilbyder også aftenskolekurser som fx akademimerkonom.

Til skolen er der knyttet kollegieværelser til cirka 130 studerende.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Koordinater: 64°10′18″N 51°44′6″V / 64.17167°N 51.73500°V / 64.17167; -51.73500