Guillaume af Luxembourg

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Guillaume
Guillaume av Luxemburg.jpg
Arvestorhertug Guillaume i 2013
Arvestorhertug af Luxembourg
Ægtefælle Stéphanie de Lannoy (g. 2012)
Fulde navn fransk: Guillaume Jean Joseph Marie
Hus Huset Bourbon-Parma
Far Henri af Luxembourg
Mor Maria Teresa af Luxembourg
Født 11. november 1981 (38 år)
Luxembourg
Religion Romersk-katolsk

Guillaume af Luxembourg (Guillaume Jean Joseph Marie) (født 11. november 1981 i Luxembourg by) er arvestorhertug og tronfølger i Luxembourg. Han er ældste søn af storhertug Henri og storhertuginde Maria Teresa og blev arvestorhertug, da faren besteg tronen i 2000. Guillaume omtales som Hans Kongelige Højhed.

Guillaume er uddannet på privatskoler i Luxembourg og Schweiz og på Royal Military Academy Sandhurst i Camberley i England. Han har også studeret statsvidenskab og historie i Durham i England.

Guillaume havde et forhold til norske Pia Haraldsen, dronning Sonja af Norges nevøs adoptivdatter. De mødtes i Oslo i 2001, og forholdet sluttede året efter.

Arvestorhertugen blev den 19. oktober 2012 gift med den belgiske grevinde Stéphanie de Lannoy.[1] Parret blev forlovet i marts samme år.[2]

Den 6. december 2019 forældrene til Guillaume de Luxembourg, annoncerede officielt at den Stéphanie de Lannoy, der ville være gravid med sit første barn, vil barnet blive nummer to på linjen til Luxembourg-tronen efter hans far. Fødselen er planlagt til maj 2020.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]