Guldhornene (film fra 2007)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Guldhornene (film))
Spring til navigation Spring til søgning
Guldhornene
Overblik
Dansk titel Guldhornene Rediger på Wikidata
Genre Fantasy
Instrueret af Martin Schmidt
Produceret af Rasmus Thorsen
Tine Winholt
Manuskript af Ina Bruhn
Stefan Jaworski
Flemming Christian Klem
Ida Maria Rydén
Medvirkende Laura Buhl
Lukas Thorsteinsson
Ann Eleonora Jørgensen
Troels Lyby
Clara Bahamondes
Musik af Martin Brygmann
Fotografering Henrik Kristensen
Klip Christin Illeborg
Udgivelsesdato 12. oktober 2007
Censur Alle Tilladt for alle
Længde 90 min.
Oprindelsesland Danmark
Sprog Dansk
Efterfulgte Jul i Valhal
Links
på IMDb
på scope.dk Rediger på Wikidata
på danskefilm.dk Rediger på Wikidata
i DFI's filmdatabase Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Guldhornene (flertydig). (Se også artikler, som begynder med Guldhornene)

Guldhornene er en dansk film fra 2007, instrueret af Martin Schmidt. Den havde biografpremiere i efterårsferien 2007. Guldhornene er forsættelsen af TV2-julekalenderen Jul i Valhal.

Handling[redigér | redigér wikikode]

De tre børn Sofie, Jonas og Emma er flyttet med Sofies mor Tove og Jonas og Emmas far Asbjørn til København. Der har Asbjørn fået arbejde på Nationalmuseet, og han skal stå for det årlige Vikingespil. Imens forsøger Tove at vælge en hvid farve til væggene i det nye hus. Til sidst vælger hun dog GRA-hvid, og det tager lang tid før Asbjørn har opfattet at Tove mener at hun er gravid!

Alt er fred og harmoni, lige indtil en dag hvor de nordiske guder Loke, Thor, Heimdal og Ydun dukker op. De fortæller Jonas, Sofie og Emma at jætterne Thrym og Kvalm har fundet ud af, hvor de ægte guldhorn er. Alle mennesker tror at de ægte guldhorn blev smeltet om i 1802 af en grådig guldsmed, men i virkeligheden nåede Thor at redde dem. Nu er Thrym og Kvalm på jagt efter dem, så Jonas, Sofie og Emma må sammen med guderne udføre et umuligt, storslået kup, for at få fat på guldhornene før jætterne. Hvis dette kup ikke lykkes, og jætterne får fat på guldhornene og ødelægger dem, vil Sofie, Jonas og Emma blive de sidste mennesker på jorden.

Modtagelse[redigér | redigér wikikode]

Filmen fik premiere i skolernes efterårsferie, hvor den solgte mange billetter, selvom den blev sablet ned af anmelderne.

I Filmårbogen 2008 beskrev Jakob Stegelmann filmen således: "Klodset, kedelig og meget ringe børnefilm, der forsøger at fortælle en spændende og sjov historie om de nordiske guders møde med nutiden. Man krummer tæer det meste af vejen – både som følge af den gumpetunge, uopfindsomme instruktion, de lamme actionscener og de pinlige skuespilpræstationer: Peter Frödin (som Heimdal) har næppe spillet dårligere, Søren Spannings Odin er rystende, og Martin Brygmann er ikke engang en parodi på Loke."

Scope.dk udregnede anmeldernes gennemsnit til to ud af seks stjerner[1].

Medvirkende[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Noter[redigér | redigér wikikode]


DanskStub
Denne artikel om en dansk film er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Film