Gunnar Lemvigh

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gunnar Lemvigh
Personlig information
Fulde navn Gunnar Jacob Henrik Holger Lemvigh
Født 28. marts 1909(1909-03-28)
København, Danmark
Død 8. november 1979 (70 år)
Hellerup, Danmark

Gunnar Jacob Henrik Holger Lemvigh (født 28. marts 1909 i København, død 8. november 1979 i Hellerup) var en dansk skuespiller.

Lemvigh tog studentereksamen i 1928 og var derefter smededreng på B&W et par år. Han påbegyndte et jurastudium, som imidlertid måtte afbrydes, da Lemvigh fik tilbudt sin første rolle på Kasino i Århus. Han optrådte på Aarhus Teater 1934-1937 og var senere tilknyttet Odense Teater, hvor han også fik diverse instruktør-opgaver. Lemvigh var endvidere revyskuespiller. Han begyndte ved Helsingørrevyen i 1936, og optrådte ved revyer landet over frem til 1950. I 1960 var han engageret som revyskuespiller hos Stig Lommer og fra 1962 igen ved Helsingørrevyen. Sidenhen fik han en del karakter-roller på Folketeatret.

Gunnar Lemvigh indspillede flere grammofonplader, herunder en række af de populære revynumre. Mest kendt er Lemvigh formentlig for "Når familien skal i skoven" og "Her går det godt, fru kammerherreinde".[1]

Udvalgt filmografi[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Gunnar Lemvigh Skuespiller. Danmark". DR. Hentet 4. marts 2017.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Vista-kdmconfig.pngArtiklen om Gunnar Lemvigh kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.