Høstudstillingen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Høstudstillingen var en dansk kunstnersammenslutning, der eksisterede fra 1932 til 1949, dog først fra 1934 under navnet Høstudstillingen. Gruppen var i begyndelsen sammensat af både naturalister og abstrakte kunstnere.

Sammenslutningen talte naturalistiske malere som Knud Agger, Flemming Bergsøe, Harald Leth, Ole Kielberg og Mogens Zieler. I 1936 blev den associeret med gruppen Corner, og fra 1938 og frem optoges en række abstrakte kunstnere som medlemmer. Gruppen bevægede sig efterhånden helt over i det abstrakte udtryk, hvilket førte til en splittelse i 1942, hvorefter naturalisterne begyndte at melde sig ud fra 1945 og frem. Enkelte abstrakte kunstnere meldte sig så ud, og gruppen blev opløst i 1949. Gruppen var en af forløberne for COBRA.

Fra 1942 og frem til opløsningen bestod gruppen af bl.a. Else Alfelt, Ejler Bille, Henry Heerup, Egill Jacobsen, Asger Jorn, Richard Mortensen, Carl-Henning Pedersen og Erik Thommesen.

Forløberne til Høstudstillingen var Den nye Udstilling og Humoristsalon fra 1934, og Billedhuggersammenslutningen af 1933.

Medlemmer af Høst[redigér | rediger kildetekst]

Kilder[redigér | rediger kildetekst]