Spring til indhold

Høstudstillingen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Høstudstillingen var en dansk kunstnersammenslutning, der eksisterede fra 1932 til 1949, dog først fra 1934 under navnet Høstudstillingen. Gruppen var i begyndelsen sammensat af både naturalister og abstrakte kunstnere.

Sammenslutningen talte naturalistiske malere som Knud Agger, Flemming Bergsøe, Harald Leth, Ole Kielberg og Mogens Zieler. I 1936 blev den associeret med gruppen Corner, og fra 1938 og frem optoges en række abstrakte kunstnere som medlemmer. Gruppen bevægede sig efterhånden helt over i det abstrakte udtryk, hvilket førte til en splittelse i 1942, hvorefter naturalisterne begyndte at melde sig ud fra 1945 og frem. Enkelte abstrakte kunstnere meldte sig så ud, og gruppen blev opløst i 1949. Gruppen var en af forløberne for COBRA.

Fra 1942 og frem til opløsningen bestod gruppen af bl.a. Else Alfelt, Ejler Bille, Henry Heerup, Egill Jacobsen, Asger Jorn, Richard Mortensen, Carl-Henning Pedersen og Erik Thommesen.

Forløberne til Høstudstillingen var Den nye Udstilling og Humoristsalon fra 1934, og Billedhuggersammenslutningen af 1933.

Medlemmer af Høst[redigér | rediger kildetekst]

Kilder[redigér | rediger kildetekst]