Halldor Gunnløgsson

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search

Jakob Halldor Gunnløgsson (23. januar 1918Frederiksberg12. april 1985 i Rungsted) var en dansk modernistisk arkitekt, der fra 1959 var professor i bygningskunst ved Kunstakademiets Arkitektskole.

Han var i sine tidlige år stærkt inspireret af sin svenske kollega Erik Gunnar Asplunds værker med stringente linjer og materialer af høj kvalitet. I 1942 og et par år frem arbejdede han sammen med Jørn Utzon i Stockholm for arkitekten Hakon Ahlberg.

I 1950'erne og 1960'erne var han med til at præge enfamiliehusbyggeriet i Danmark med amerikansk og traditionel japansk arkitektur som forbillede. Det kom især til udtryk i Halldor Gunnløgssons egen villa på Strandvejen 68, som han byggede til sig selv og sin hustru. Han har også tegnet huset på Elmevej 9 i Vedbæk, som er gengivet i bogen "100 huse i Hørsholm" (Kris Münster og Bent Røgind) udgivet af Hørsholm kommune.

Han har blandt andet tegnet Udenrigsministeriet (1977-80) og Tårnby Rådhus (1957-59).

I 1972 blev Geelskovparken i Søllerød (Rudersdal Kommune) bygget. Den blev i fællesskab tegnet af Halldor Gunnløgsson og Jørn Nielsen. Bebyggelsen ligger naturskønt på en skrånende bakke. Den rå beton med flade tage i arkitektonisk 70'er stil, og de store vinduespartier mod syd med altaner/terrasser glider meget smukt ind i den omgivende natur lige op til Geel Skov.

ArkitektStub
Denne biografi om en arkitekt er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi