Hank Williams III

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Hank Williams III
Hank Williams III SXSW 2006 crop.jpg
Information
Født 12. december 1972Rediger på Wikidata
NashvilleRediger på Wikidata
Oprindelse Nashville, U.S.A.
Genre Country
Aktive år 1999 -
Eksterne henvisninger
hank3.com//

Hank Williams III blev født i Nashville i 1972, som henholdsvis barnebarn og søn af de to country-musikere Hank Williams og Hank Jr.. Oprørsk af natur, som III er, valgte han dog at fokusere på punkmusikken i starten af sin karriere. Mest af alt fokuserede han dog på at ryge en masse hash.

Da III manglede penge til børnebidrag, lod han sig dog overtale til en pladekontrakt, og første synlige resultat blev 3-generationer-spiller-ud-albummet Three Hanks – 3 Men With Broken Hearts (1996).

Mens han stadig holdt gang i punkkarrieren i de to bands Damn Band og Assjack udgav han i 1999 Risin Outlaw, der bød på 13 honky tonk-numre. Ifølge III selv var pladen dog en direkte fejltagelse, hvilket var et direkte angreb på Curb Records, som den evige rebel førte en lang og sej kamp med over årene.

I 2002 udsendte han Lovesick, Broke & Driften, der bød på akustisk orienteret country med rock- og rootselementer. På pladen havde III selv skrevet 12 numre, mens det 13. var en coverversion af Bruce Springsteens Atlantic City.

Senest udsendte han i 2006 dobbeltalbummet Straight to Hell, der blandede traditionel country med numre hovedsageligt holdt oppe af III's akustiske guitar.

Diskografi[redigér | redigér wikikode]

Albums[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


Denne artikel stammer hovedsagelig fra DR's musikleksikon. Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet helt erstattet af anden tekst, bedes denne skabelon venligst fjernet.