Hanne-Vibeke Holst

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search
Hanne-Vibeke Holst
Dansk litteratur
Hanne-Vibeke Holst 2009 - 2.jpg
Hanne-Vibeke Holst på Bog- og Biblioteksmessen i Göteborg i 2009.
Personlig information
Født 21. februar 1959 (59 år)
Hjørring, Danmark
Nationalitet Danmark Dansk
Uddannelse og virke
Genre Romaner, noveller, essays, børnebøger, faglitterære bøger

Hanne-Vibeke Holst (født 21. februar 1959 i Hjørring) er en dansk forfatter og uddannet journalist, som var ansat på Berlingske Tidende og Søndags B.T.

Hun modtog Boghandlernes gyldne Laurbær i 2009 for Dronningeofret. Hanne-Vibeke Holst modtog i 2009 Danners ærespris, da hun i sin roman 'Kongemordet' har bidraget til at bryde tabuet om vold imod kvinder.

Hanne-Vibeke Holst er den ældste datter af forfatterparret Knud Holst og Kirsten Holst. Hun blev født i Hjørring og voksede op i Løkken. I 1977 fik hun sin studentereksamen fra Brønderslev Gymnasium, og blev kort efter optaget på Danmarks Journalisthøjskole, hvorfra hun dimitterede i 1984. Hun arbejde efterfølgende på hhv. Berlingske Tidende og Søndags B.T., indtil hun fra 1987 arbejdede som freelance-journalist og klummeskribent. Hun har bl.a. været skribent for Alt for Damerne, Politiken samt skrevet talrige bøger, tv og teater.

Hanne-Vibeke Holst var tidligere gift med kabinetschef Laurs Nørlund, men er i dag gift med filmfotograf Morten Bruus. Hun er mor til tre børn.

Bibliografi[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

ForfatterStub
Denne danske forfatterbiografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi