Hans Ditlev Bendixsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Hans Ditlev Bendixsen

Hans Ditlev Bendixsen.jpg

Personlig information
Født 14. oktober 1842 Rediger på Wikidata
Thisted, Danmark Rediger på Wikidata
Død 12. februar 1902 (59 år) Rediger på Wikidata
Gravsted Thisted Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Skibsbygger Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Hans Ditlev Bendixsen (14. oktober 1842 i Thisted12. februar 1902 i Californien) var en dansk skibsbygger, der 1869 – 1902 drev et skibsværft i Fairhaven ved Eureka i det nordlige Californien. Bendixsen er begravet i Thisted.

Liv[redigér | rediger kildetekst]

Hans Ditlev Bendixsens far var tobaksfabrikant og konsul i Thisted men sønnen brød med familietraditionen og blev uddannet som skibsbygger i Aalborg og arbejdede siden som sådan i København, inden han emigrerede til Californien. Efter nogle års arbejde i San Francisco blev han medejer af et værft i Fairhaven ca. 400 km. nord for San Francisco. Senere blev han selvstændig, indtil en økonomisk krise i 1877 tvang ham til at sælge virksomheden; han fortsatte dog på værftet, som han efter nogle år blev i stand til at købe tilbage.

I Bendixsens tid byggede hans værft 115 fartøjer, heraf 50 tre- eller firemastede skonnerter, de fleste beregnet til fragt af tømmer fra skovene i Californien og Oregon.[1]

Død[redigér | rediger kildetekst]

Efter Bendixsens pludselige død i 1902 bragte enken, Emma Bendixsen, hans kiste til Danmark, hvor han blev begravet på Søndre Kirkegård i fødebyen Thisted.

Henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Master Shipbuilder Hans Ditlev Bendixsen (hentet 2017-03-20)". Arkiveret fra originalen 12. august 2015. Hentet 20. marts 2017.DanmarkSpire
Denne biografi om en dansker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi