Hans Peter Lindeburg

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gnome globe current event.svgDenne artikel eller dette afsnit er forældet
Se artiklens diskussionsside eller historik.
Kopieret tekst fra gammelt opslagsværk, og det er rimeligt at formode at der findes nyere viden om emnet. Hvis teksten er opdateret, kan denne skabelon fjernes.
Clockimportant.svg
Hans Peter Lindeburg
Hans Peter Lindeburg 1877 by Jens Petersen.jpg
Hans Peter Lindeburg
Foto: Jens Petersen 1877
Personlig information
Født 15. juli 1854Rediger på Wikidata
KøbenhavnRediger på Wikidata
Død 15. maj 1932 (77 år)Rediger på Wikidata
KøbenhavnRediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse KunstmalerRediger på Wikidata
Arbejdssted KøbenhavnRediger på Wikidata
Elever Stina Beck-FriisRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Hans Peter Lindeburg (15. juli 1854 i København15. maj 1932 sammesteds) var en dansk maler.

Lindeburg var søn af overintendant Hans Jacob Vilhelm Lindeburg og Emilie Frederikke født Hansen. 19 år gammel blev han student fra Sorø Akademi og gennemgik derefter Kunstakademiet, hvorfra han fik afgangsbevis i 1880; i det følgende år debuterede han på Charlottenborg med genrebilledeerne Modellen hviler og Frændeløs og udstillede derpå stadig, dels folkelivsbilleder, dels sådanne arbejder, der nærmest kunne betegnes som ”historisk genre”; blandt de sidste fortjene Holberg i sit Studereværelse, deri 1883 lønnedes med den Neuhausenske Præmie, og Ole Vind, som prædiker for Christian IV at nævnes. I 1881, 1892 og 1894 var Lindeburg på rejser i Frankrig og i Sydtyskland; han har i de senere år udfoldet en smuk virksomhed som illustrator og er ansat som lærer ved det tekniske Institut i København.Denne artikel bygger hovedsagelig på biografi(er) af Sigurd Müller i 1. udgave af Dansk Biografisk Leksikon, 10. bind, side 310,udgivet af C.F. Bricka, Gyldendal (1887–1905).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.

Når en omskrivning af teksten til mere nutidig sprog, og wikificeringen er foretaget, skal der anføres en reference med henvisning til forfatteren og den relevante udgave af DBL, jf. stilmanualen, dette angives som f.x:
{{Kilde |forfatter=Navn |titel=Efternavn, Fornavn |url=http://runeberg.org/dbl/... |work=[[Dansk Biografisk Leksikon]] |udgave=1 |bind=I til XIX |side=xxx |besøgsdato=dags dato}}
og herefter indsættelse af [[Kategori:Artikler fra 1. udgave af Dansk biografisk leksikon]] i stedet for DBL-skabelonen.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]