Hartley Shawcross, Baron Shawcross

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Hartley William Shawcross, Baron Shawcross GBE, PC, KC (4. februar 190210 juli 2003), kendt 1945-1959 som Sir Hartley Shawcross, var en britisk advokat og politiker, og den ledende britiske anklager ved Krigsforbryderdomstolen i Nürnberg efter 2. verdenskrig.

Tidlige liv[redigér | redigér wikikode]

Hartley William Shawcross var født af John og Hilda Shawcross i Tyskland, mens hans far underviste i engelsk på Giessen Universitet (Giessen i Hessen). Han blev uddannet på Dulwich College, London School of Economics og University of Geneva [1] og var barristerGray’s Inn i London.

Karriere[redigér | redigér wikikode]

1954 interview

Han sluttede sig til Labour i en ung alder og fungerede som parlamentsmedlem for St. Helens, Lancashire fra 1945 til 1958, og var statsanklager fra 1945 til 1951. I 1946, da man drøftede ophævelse af anti-fagforeningslove i det Underhuset, at Shawcross angiveligt sagde: "We are the masters now", [2] en sætning, der kom til at forfølge ham.

Kilder[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Hartley William Shawcross, Baron Shawcross . thePeerage.com. Hentet 19 juli 2010.
  2. ^ Dette er ordlyden normalt citeret, og er attesteret af øjenvidnet Lord Bruce i en Ny Statesman artikel, men det er stadig et spørgsmål om uenighed. For alle detaljer se Wikiquote Hartley Shawcross, Baron Shawcross
StorbritannienSpire
Denne biografi om en brite er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi