Hasle Idrætsforening

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Hasle IF
Klubhuset i Hasle.
Klubdetaljer
Fulde navn Hasle Idrætsforening
Kaldenavn(e) HIF
Grundlagt 22. marts 1905
Forbund (lokalunion: DBU Bornholm)
Hjemmebane Hasle Stadion
Hasle (Bornholm), Danmark
Kapacitet 1500 tilskuere
Andet
CVR-nummer 29332533
Websted www.hasle-if.dk/
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Hjemmebane
Infoboks opdateret: 6. juli 2022

Hasle Idrætsforening (eller Hasle IF, HIF) blev grundlagt den 22. marts 1905 i Hasle, Bornholm. Foreningen har sportsgrene som fodbold, håndbold, badminton, bordtennis og flere andre på programmet.

Klubhuset[redigér | rediger kildetekst]

Det klubhus, man i dag ser fra Damløkkevej, er resultatet af de drømme, man havde tilbage i 50'erne. Dengang havde man ikke noget klubhus, og omklædningsfaciliteterne var derfor ikke-eksisterende. I 1971 begyndte man opførelsen af det ”nye klubhus”. Det gamle klubhus, der ligger bag opvisningsbanen, eksisterer stadig og anvendes i dag som børnehave. Det nye klubhus blev indviet den 2. september 1972. Senere opførtes ”salen” (bordtennis, banko, gymnastik og festlokale). Seneste etape var i 2000, da man i anledning af DGI's landsstævnet 2002 udvidede kælderen med mødelokale, kontor og omklædningsrum.

Forældreforeningen[redigér | rediger kildetekst]

Forældreforeningen blev dannet den 15. september 1980. I foreningens formålsparagraffer står der bl.a., at foreningens formål er at passe kioskerne i klubhuset og i hallen m.v. Det er også foreningen, der har pølsevognen, som ofte kan ses ved festligheder i byen, så som Sildefest og andet. Forældreforeningen er også kendt som en glad tilskudsgiver til diverse ting, der kan forbedre ungdomsarbejdet eller miljøet i klubben. Der er blandt andet givet tilskud til de to legepladser, de første petanquebaner og beachvolleybanen.

Sildefest[redigér | rediger kildetekst]

Hasle Idrætsforening er arrangør af Sildefesten som er en af Bornholms ældste byfester. I 2019 kunne byfesten fejre 60 års jubilæum. Den er den største tilbageværende havnefest, med en masse forskellig underholdning i form af musik, tivolipark, børneoptog, kåring af øens smukkeste "sild" og meget mere. Overskuddet går til ungdomsarbejdet i foreningen.


Medlem af[redigér | rediger kildetekst]

Ekstern henvisning[redigér | rediger kildetekst]