Healing

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Healer)
Spring til navigation Spring til søgning
Healing i form af helbredelse ved tanke eller tro er bl.a. omtalt i biblen, hvor apostlene Peter og Johannes helbreder de syge gennem håndspålæggelse og bøn.

Healing er en alternativ behandlingsmetode, som udføres af en healer, der ved hjælp af psykiske kræfter (for eksempel overførelse af energi igennem håndspålæggelse) helbreder sygdomme.

Ordet healing er et låneord fra engelsk, hvor ordet slet og ret betyder "helbredelse". Healing og håndspålæggelse har været praktiseret i mange former op gennem historien og optræder i mange forskellige samfund. Det har oftest et tilknyttet spirituelt aspekt, hvor healeren opfattes som kanal for højere kræfter, der videregiver helbredende energi til patienten. Nogle healere praktiserer også healing på andet end mennesker, f.eks. dyr, planter og ting. Der er ingen lægevidenskabelig dokumentation for effekten af healing.[1].

Igennem tiden er der opstået flere forskellige typer for healing, deriblandt Reiki, Chios, Gaiadon Heart, shamanisk healing m.m.

I bibelen er det beskrevet, hvordan Jesus og hans disciple helbredte mennesker ved håndspålæggelse.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Videns- og Forskningscenter For Alternativ Behandling". Arkiveret fra originalen 8. juni 2012. Hentet 12. juni 2012.
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
PseudovidenskabSpire
Denne artikel om pseudovidenskab er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.