Healthcare DENMARK

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Healthcare DENMARK (tidligere: Sundheds- og Velfærdskonsortiet) er en dansk nonprofit organisation, der arbejder for at fremme international opmærksomhed omkring danske velfærds- og sundhedsløsninger. I konceptet indgår en forudsætning om, at:"styrkepositionerne på sundheds- og velfærdsområdet (ikke mindst) skyldes et godt og effektivt samspil mellem det offentlige og private aktører om løsninger af velfærdsopgaver."[1] Det overordnede mål for organisationen er at bidrage til en øget dansk eksport inden for sektoren samt øget innovation og udenlandsk investering på det danske sundhedsområde.

Sekretariatet, der ligger i Odense, beskæftiger ca. 12 ansatte. Udover at organisere og deltage i internationale konferencer og delegationsture til og fra Danmark markedsfører Healthcare DENMARK dansk sundhedsekspertise gennem initiativer på internationale, faglige og sociale medier, i udenlandsk presse samt via hjemmeside, film, magasiner og præsentationer.

Etablering og finansiering[redigér | rediger kildetekst]

Healthcare DENMARK blev dannet i 2012 på baggrund af en ministeriel ambition om at etablere syv konsortier, der skal markedsføre udvalgte, danske styrkepositioner. Etableringen af Healthcare DENMARK bunder i en handlingsplan [2], og finansieringen kommer dels fra fondsmidler[3], dels fra konsortiets partnere.

Partnere[redigér | rediger kildetekst]

Healthcare DENMARK er et offentlig-privat partnerskab bestående af Sundheds- og Ældreministeriet, Erhvervs- og Vækstministeriet, Udenrigsministeriet, Danske Regioner, Region Syddanmark, Dansk Erhverv, DI - Dansk Industri, Falck, KMD og Systematic. Alle partnere repræsenteres i Healthcare DENMARKs bestyrelse, der ledes af Sten Scheibye.

Protektion[redigér | rediger kildetekst]

Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary er protektor for Healthcare DENMARK[4] og deltager i den egenskab aktivt i konsortiets danske og udenlandske aktiviteter, herunder konferencer og større erhvervsdelegationer.

Ekstern henvisning[redigér | rediger kildetekst]

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Erhvervs- og Vækstministeriet /Visit Denmark Arkiveret 12. januar 2015 hos Wayback Machine, Hentet den 12. januar 2015]
  2. ^ "Handlingsplan for offensiv global markedsføring af Danmark 2011-2012". Arkiveret fra originalen 12. januar 2015. Hentet 29. juli 2014.
  3. ^ "Fonden til Markedsføring af Danmark". Arkiveret fra originalen 29. juli 2014. Hentet 29. juli 2014.
  4. ^ Nyheder fra Kongehuset